01.05.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Her stikker Norge af fra Danmark

Norge stikker af fra Danmark, når det gælder brug af særlig en bestemt salgskanal.

Salg via online markedspladser som Amazon og eBay er vokset i de seneste år i Norge, og hvor de norske virksomheder samlet set lå under kurven i andel af sælgende virksomheder via markedspladser, ligger de ifølge nye tal fra Eurostat nu over EU-gennemsnittet og markant over det danske gennemsnit som ifølge Eurostats tal ligger på 6,3%.

image2iyrb.png

Hvad sker der i Norge?

Generelt er der vækst i andel af virksomheder med onlinesalg og knap 30% af de norske virksomheder sælger online enten via egen webshop, EDI eller online markedspladser iflg. tal fra DI og Eurostat. Det er dog samlet set færre end i Danmark, hvor godt 35% af de danske virksomheder har online salgskanaler.

Der er flere faktorer, der kan forklare vækst i andelen af salg via markedspladser i Norge.

Høj internetpenetration.

Med en andel på 99% har Norge den anden højeste internetpenetrationsrater i verden. Dette gør det lettere for forbrugerne at handle online og øger efterspørgslen efter online handel. I Danmark er andelen 98,1%.

Stigende tillid til online shopping.

Norske forbrugere har gradvist fået større tillid til at handle online, og dette har ført til en stigning i e-handelstransaktioner. 93% af nordmændene har handlet online inden for de seneste 12 måneder. 55% af dem har handlet online den seneste måned.

Med B2C adfærd, følger B2B adfærd

Når de norske forbrugere er glade for og trygge ved onlinehandel, så skaber det en naturlig udvikling for, hvordan de også udvikler de norske virksomheder.

Globalisering af handel.

Online markedspladser som Amazon og eBay har gjort det lettere for norske virksomheder at nå ud til en større international kundebase, hvilket har øget deres salgsmuligheder. Nordmændene har større tillid og mod på at indfri potentialet gennem de store markedspladser, end danskerne tilsyneladende har, da kun godt 6% af de danske virksomheder sælger via online markedspladser målt op mod godt 11% af de norske virksomheder.

Læs også: Her hopper kæden af for de danske virksomheder

Fakta om Norge

Befolkning: 5,45 millioner indbyggere

Mobilforbindelser: 6,08 millioner

Internetbrugere: 5,40 millioner

Aktive sociale medie brugere: 4,62 millioner

Vil du vide, hvordan du sælger til de digitale nordmænd?

Så se denne breakout session fra sidste e-eksportdag, hvor UM Trade Council i Norge, delte lokale markedsindsigter fra Norge.

 

 

Break Out Session: Norge
Martin Nøhr, Tech & Digitaliseringsrådgiver, UM Trade Council I Norge
Emilie Hedegaard, Digital Salgsrådgiver, UM Trade Council I Norge

Læs også: eCommerce Market Overviews 

Lær meget mere om, hvordan du sælger til hele verden

Dansk Industri inviterer alle medlemmer med til e-eksportdagen 2024. Til e-eksportdagen vil du møde andre virksomheder, der er på eksportrejsen og er lykkes via digitale kanaler. Så for dig med eksport- og digitaliseringsambitioner, er det en dag, du ikke vil gå glip af.

Vi anbefaler, hurtig tilmelding, da der er begrænset pladser for fysisk deltagelse. Online tilmelding er dog også muligt. Tilmeld dig her.

Mie Bilberg

Mie Bilberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3379
  • Mobil +45 2119 3403
  • E-mail mlbi@di.dk

Relateret indhold