Fordobling af produktionen vha. robotter

På trods af skepsis hos medarbejderne valgte Chr. Hansen at investere i robotter og dermed automatisere en del af arbejdet. Det har fordoblet outputtet og skabt nye arbejdspladser. Læs her hvordan Chr. Hansen er lykkedes med at automatisere til gavn for både medarbejdere og virksomhed.

Den globale biovidenskabsvirksomhed Chr. Hansen har med stor succes automatiseret en del af det trivielle arbejde hos virksomheden:

- Vi producerer bakterielle kulturer, som vi i stor grad sælger til fødevareindustrien rundt om i verden. På vores fabrik har vi en række robotter, som vi har sat ind for nylig. De er en del af en opgradering af vores produktionsudstyr og en udvidelse af vores kapacitet, fortæller Torsten Steenholt, Executive Vice President, Global Operations, Chr. Hansen.

Med den seneste udvidelse kommer vi til at fordoble outputtet og kapaciteten fra fabrikken, som allerede er verdens største til at producere mælkesyrebakterier. Torsten Steenholt

Robotterne skaber nye arbejdspladser

Robotterne har altså haft en positiv effekt for Chr. Hansen, men det krævede energi at få medarbejderne med på idéen. Den evige frygt for, at robotterne skal overtage arbejdspladserne og føre til fyringsrunder har nemlig også været tilstede hos Chr. Hansen. Narrativet, om at robotterne stjæler arbejdspladserne, har dog ikke vist sig empirisk hos Chr. Hansen:

- I starten har vi brugt en del kræfter på at forklare vores medarbejdere, at robot og teknologi ikke nødvendigvis er en trussel mod deres arbejdspladser. Det har vi fået overbevist vores medarbejdere om, ved at de kan se, at vi faktisk lykkes med at skabe arbejdspladser, uddyber Torsten Steenholt.

Øget produktion

De nye arbejdspladser kommer som en naturlig følge af øget produktion. Automatiseringen har sågar ført til en fordobling af outputtet, hvilket giver Chr. Hansen mulighed for at investere i mere teknologi og skabe endnu flere arbejdspladser:

- Med den seneste udvidelse kommer vi til at fordoble outputtet og kapaciteten fra fabrikken, som allerede er verdens største til at producere mælkesyrebakterier. Og det betyder, at vi anvender mere og mere teknologi, mere og mere automatik, men vi samtidig også udbygger med yderligere arbejdspladser i Danmark, fortæller Torsten Steenholt begejstret.

Investeringen i robotterne er altså en win-win-situation for både virksomheden og medarbejderne. Chr. Hansen øger deres produktion og skaber nye arbejdspladser, imens medarbejderne slipper af med de trivielle opgaver.

Kort om Chr. Hansen:

Chr. Hansen er en global biovidenskabsvirksomhed grundlagt i 1874. De udvikler løsninger for fødevare-, landbrug- og farmaceutindustrien gennem produktion af kulturer, enzymer, probiotika m.m. Virksomheden har mere end 3000 ansatte i mere end 30 lande.

Relateret indhold