03.05.22 Vi rådgiver dig Nyheder

To nye minivejledninger om Tyskland: moms og arbejdsudleje

Er du en industri- eller byggevirksomhed, og står du foran en ny opgave i Tyskland? Bliv klogere på, hvad der gælder af regler for moms ved montageopgaver og ved udleje af medarbejdere til en kunde i Tyskland.

Tyskland er et vigtigt marked for danske virksomheder. Og det er en del af EU’s indre marked, hvilket indebærer fri bevægelighed for tjenesteydelser og arbejdskraft. Så det burde ikke være noget nævneværdigt problem at sende medarbejdere til Tyskland.

Netop derfor bliver danske virksomheder ofte overrasket, når de møder de mange love og regler, som de skal overholde – også selvom der kun er tale om en ganske kort montage- eller byggeopgave i Tyskland, og der måske endda er tale om en kontrakt for en anden dansk virksomhed.

Minivejledning om nye momsregler for montageopgaver

Et af de ofte oversete aspekter ved korte opgaver i Tyskland er moms. Ovenikøbet er der kommet nye momsregler i Tyskland, der gør det betydelig vanskeligere at afgøre, hvordan en tjenesteydelse skal behandles med hensyn til moms. I DI’s minivejledning kan du bl.a. få adgang til vores momsskema, der kan vejlede dig i, hvornår en opgave kræver reverse charge eller momsregistering.

Bestil vores minivejledning om de nye momsregler for montageydelser i Tyskland.

Minivejledning om tyske arbejdsudlejeregler

Vi det ikke kender fra Danmark, men i Tyskland kræver arbejdsudleje en særlig licens. For byggeriet gælder der særlige begrænsninger, selv ved udleje inden for samme koncern. Krav til dokumentation er skrappe - både ved ansøgning og kontroller. Og sanktionerne ved overtrædelse er alvorlige.

Bestil DI Byggeris minivejledning om tyske arbejdsudlejeregler.

Regelmængden overrasker

Men moms og arbejdsudleje er kun to udsnit af alle de regler og pligter, virksomhederne skal holde styr på. For at hjælpe virksomhederne med at få overblik, satte DI fokus på netop korte opgaver i Tyskland for henholdsvis montage- eller byggevirksomheder ved et online seminar i efteråret 2021. Du kan downloade præsentationerne, der fungerer som minivejledninger for hhv. industrivirksomheder og bygge- og anlægsvirksomheder her: KORTE ARBEJDSOPGAVER I TYSKLAND - DI (danskindustri.dk)

Få overblik over DI’s guides for korte opgaver i udlandet

Når din virksomhed skal udsende jeres medarbejdere til et andet land i en kort periode, er der en lang række regler og krav, som virksomheden skal forhold sig til. DI udvider løbende med nye vejledninger og værktøjer, der skal gøre det enklere at få holde styr på compliance inden, under og efter et projekt i udlandet. Få overblik over publikationerne her: Guides til udstationering på korte opgaver i udlandet - DI (danskindustri.dk)

Få inspiration til dit næste eksporteventyr her: International vækst - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold