05.12.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny Grønlandsvejledning

Vidste du, at Grønland er et selvstændigt marked, når det gælder eksport af varer og tjenesteydelser - også for os inden for Rigsfællesskabet? Få hjælp til at få styr på reglerne hos Dansk Industri.

Hvis du som dansk virksomhed overvejer at sende medarbejdere på en opgave i Grønland, er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne for at undgå uforudsete omkostninger, forsinkelser og endda ubehagelige overraskelser.

Her får du en håndfuld eksempler på, hvad du bør vide, inden du skriver under på kontrakten med kunden i Grønland:

  • Du skal have tilladelse til at bruge ikke-grønlandsk arbejdskraft
  • Har du medarbejdere fra udlandet (EU eller andre lande), som du vil  have med på opgaven, skal du søge om opholds- og arbejdstilladelse i Grønland
  • Grønland har grønlandske arbejdsvilkår, som du skal overholde. Din danske overenskomst gælder ikke i Grønland.
  • Du kan ikke få en A1 med fra Danmark, der beviser dansk social sikring
  • Du skal sætte dig ind i grønlandske skatteregler.

Så hvis du har brug for at læse op på reglerne, inden du skriver under på kontrakten med din kunde og sender medarbejderne af sted, kan du få hjælp hos os i Dansk Industri.

Du kan få adgang til Grønlandsvejledningen og til sparring om din specifikke situation ved at tegne et Abonnement på Landevejledninger. Med abonnementet får du samtidig adgang til samtlige landevejledninger og guides på vores selvbetjeningsplatform Medarbejdermobilitet - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold