Foto: Heidi Juul Petersen, chefkonsulent i DI Lærlingeindsatsen
08.03.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Christoffers øje for detaljen hev trofæet hjem

Da Schur Technology sendte automatikteknikerlærlingen Christoffer Christensen til DM i Skills, var det første gang i virksomhedens historie. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé, for Christoffer Christensen tog guldmedaljen med hjem.

”Det er en fantastisk følelse at se sin dygtige lærling få guldmedalje hængt om halsen. Og så gør det da heller ikke noget, at han får det med Schur-logoet på brystet.”, siger Anders Hartmann, driftsdirektør i Schur Technology, med et glimt i øjet.

Da den 22-årige vejlenser, Christoffer Christensen, vandt DM i Skills i 2023, var han oppe imod tre andre lærlinge. Over tre dage skulle de klare tre opgaver, herunder programmering af et pumpesystem og opbygning af en eltavle til at løse en given opgave. Det gjorde han så godt, at han løb med sejren.

Schur Technology prioriterede lærlingens deltagelse i DM i Skills

Ikke nok med at Christoffer Christensen er dygtig til sit fag, har han også haft et dedikeret hold bag sig, der har heppet på ham hele vejen.

”Da Christoffer fik muligheden for at deltage i DM i Skills, var vi klar til at investere alt, hvad der skulle til. Det er nemlig sindssygt vigtigt, at vi tager godt hånd om vores lærlinge.”, siger Anders Hartmann og understreger, at vigtigheden af at støtte og udfordre lærlinge som Christoffer Christensen er noget, de sætter højt på agendaen.

Anders Hartmann og resten af Schur Technology har heller aldrig været i tvivl om, at Christoffer Christensen var en kyndig lærling.

”Christoffer er sindssygt detaljeorienteret. Og han er en mega god all around’er. Han er stærk mekanisk, men også rigtig stærk i el.”

Christoffer Christensens skills kan mærkes i virksomheden

Christoffer Christensens øje for detaljer har ikke kun givet ham førstepladsen til DM i Skills, men har også smittet af på hans indsats i virksomheden. Anders Hartmann fremhæver, hvordan Christoffer Christensen har bidraget med at udvikle virksomhedens metoder og udfordret etablerede rutiner.

”Når man har gjort noget på en specifik måde i rigtig mange år, skader det absolut ikke, at der kommer en ung mand, der faktisk har en hel masse kvalifikationer og samtidig tør komme med nye idéer. Det er sådan, vi udvikler os.”

Et godt råd til andre

Anders Hartmann har et klart råd til andre virksomheder, der overvejer at sende deres lærling til DM i Skills.

”De skal bare gøre det! De skal gøre alt, de overhovedet kan for at støtte de unge mennesker. De skal være der for dem og give dem alle de værktøjer, der overhovedet skal til for at kunne lykkes.”

Gennem deltagelse i DM i Skills har Schur Technology ikke kun styrket faglige kompetencer hos deres lærling.

”Skills har haft en kæmpe stor betydning for vores virksomhed. Vores deltagelse har skabt stor opmærksomhed blandt vores kunder og omverden generelt, og det betyder, at vi absolut ikke har problemer med at finde lærlinge. Vi har faktisk allerede skrevet under med vores næste kuld.”

Faktaboks om DM i SKILLS

DM i Skills er det årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge deltager, og mere end 50.000 besøger arrangementet. I 2023 blev konkurrencerne afholdt i Messe C i Fredericia. I 2024 bliver konkurrencerne afholdt i Roskilde.

Se også videoen med Christoffer, der fortæller, hvordan det var at vinde DM i Skills.

Video: Heidi Juul Petersen, chefkonsulent i DI Lærlingeindsatsen

Relateret indhold