19.10.21 Vi rådgiver dig Blog

HR's rolle er afgørende, hvis vi skal lykkes med fremtidens arbejdsformer

Hvad er HR’s rolle i virksomheder efter corona?  Det vil jeg gerne blive klogere på til Danmarks HR-konference, blogger chef for Ledelse & Virksomhedsudvikling, Pernille Erichsen.

Chef for DI Ledelse & Virksomhedsudvikling, Pernille Erichsen

Foto: Sif Meincke

15. og 16. november samles flere hundrede HR-professionelle fra hele landet i Horsens og Industriens hus til Danmarks HR-konference. Der er en lidt særlig stemning over arrangementet i år: Der er nemlig sket fundamentale forandringer for HR det seneste år.

Det strategiske vindue står åbent for HR

Som jeg ser det er der nemlig lige nu et vindue åbent for HR, hvor de kan tage en endnu mere strategisk plads i danske virksomheder. HR vil kunne få en afgørende rolle i at virksomhederne lykkes bedst muligt med nye hybride arbejdsformer samt klæde ledelsen og medarbejderne bedst muligt på.

De kommer til at få en afgørende rolle i at skabe rum for at afprøve, evaluere og justere hybride arbejdsformer, så de skaber størst værdi - både for virksomheden, for de enkelte teams og for den enkelte medarbejder. Det bliver en spændende opgave, og noget jeg glæder mig meget til at se udviklingen af over de kommende år.

Det oplæg, jeg ikke vil gå glip af, er…

Jeg må indrømme, at det er svært at vælge bare ét oplæg jeg ikke vil gå glip af – for jeg synes, alle oplæg ser spændende og relevante ud på hver deres måde. Men hvis jeg skal vælge ét oplæg, som jeg ikke vil gå glip af, så må det være Stine Würtz Jepsens oplæg ”Fra medarbejdernes hjemmekontorer ud til fjerne galakser.” Her vil hun komme ind på hvordan de i Terma har arbejdet med medarbejderengagement i forbindelse med en større organisatorisk forandring.

Jeg håber at høre mere om HR´s rolle i denne strategiske rejse og hvordan de har skabt ejer- og følgeskab undervejs. Jeg finder det altid inspirerende at høre ”rigtige” historier og egne erfaringer. Jeg håber derfor også, at Stine Würtz Jepsen vil dele nogle af de ting, der var vanskelige undervejs, og hvad hun har lært af processen.

Nye vinkler på HR

I løbet af dagen håber jeg at blive udfordret på forskellige vis – jeg vil gerne provokeres og høre nye vinkler på HR´s rolle i forbindelse med de forandringer, vi alle står overfor lige nu – og det synes jeg programmet lægge op til.

I forhold til mig selv vil jeg i løbet af dagen relatere alle oplæggende til mine egne vaner og forudindtagede holdninger, og jeg vil stille mig selv spørgsmålet: ”af det, jeg lige har hørt lige nu, hvad vil jeg kunne gøre selv allerede i morgen, og hvad har jeg noget modstand imod?”

Alle forandringer starter jo med én selv, så jeg håber også at blive mere skarp på, hvordan HR endnu mere aktivt kan bidrage til at skabe engagement i den hybride arbejdsplads.

Relateret indhold