Man bør som arbejdsgiver stille tydelige betingelser for hjemmearbejde i f.eks. personalepolitikker eller i konkrete afsnit i ansættelseskontrakter.

Foto: GettyImages
27.01.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Stil krav til hjemmearbejdspladsen: Tjekliste og personalepolitik

Det kan betale sig at stille krav til hjemmearbejdspladsen. Få her inspiration til, hvordan I kan udarbejde personalepolitikker for hjemmearbejde.

En arbejdsgiver står som udgangspunkt til ansvar for de skader, der sker under hjemmearbejde. Men arbejdsgiveren er ikke ansvarlig for skader, som opstår, når medarbejderen vælger at udføre sit arbejde i strid med arbejdsgivers konkrete anvisninger.

Læs også: Det kan betale sig at stille krav til hjemmearbejdspladsen.

Man bør som arbejdsgiver stille tydelige betingelser for hjemmearbejde i f.eks. personalepolitikker eller i konkrete afsnit i ansættelseskontrakter. Virksomhederne kan tage udgangspunkt i nedenstående skabeloner. For at sikre sig at de konkrete forhold på hjemmearbejdspladsen er forsvarlige, bør arbejdsgiver desuden gennemgå forholdene med den enkelte medarbejder, f.eks. med udgangspunkt i nedenstående tjekliste.

Skabeloner

Tjekliste til hjemmearbejde

Hent

Skabeloner

Skabelon til personalepolitik om hjemmearbejde

Hent

Skabeloner

Skabelon til funktionærkontrakt uden overenskomst

Hent
Kirstine Spiegelenberg

Kirstine Spiegelenberg

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4788
  • Mobil +45 2633 1868
  • E-mail kisp@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.