05.02.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Tre gode råd: Sådan bruger du dit netværk professionelt

Dit netværk er guld værd, og du kan styrke og forhøje værdien af din viden og faglighed markant ved at bruge dit professionelle netværk aktivt. Her får du tre gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af dit professionelle netværk.

Når vi deler vores viden, gør vi hinanden bedre, skaber fremdrift og øger vores faglige ståsted. Når vi deler, får vi professionel sparring og møder mennesker, som inspirerer os og ser skæve vinkler på vores udfordringer. Når vi deler, får vi en god objektiv og distanceret tilgang til vores arbejdsrutiner. Når vi deler, lykkes vi. Professionelle og faglige netværk er en konkurrencefordel for danske virksomheder, fordi vi er villige til at dele viden med hinanden og i fællesskab løfte vores virksomheder og kompetencer. Netværk skaber tid og rum til faglig erfaringsudveksling og refleksion. Du får kvalificeret sparring, som både kan være af strategisk, taktisk eller operationel karakter.

Få det bedste ud af dit netværk

Som alt andet kræver det en indsats og et personligt engagement at få et godt udbytte af sit netværk. Her får du tre gode råd til, hvordan du får det bedste ud af dine professionelle netværksrelationer:

1. Del din viden og tag imod input
Din faglige viden er essentiel for dit netværk, og jo mere du giver, desto mere får du igen. Det at bidrage med faglighed og erfaringer er en kilde til at hjælpe andre med at lykkes og en mulighed for selv at reflektere over sin egen hverdag.

2. Vær ærlig og giv noget af dig selv
Et netværk er et stærkt fagligt og fortroligt forum, hvor man kan lufte sine frustrationer og udfordringer, og hvor netværket giver input til den konkrete problemstilling. Hvis man skal hjælpe hinanden, så er ærlighed og tillid en kernefaktor. At andre kender dig som person, styrker tilliden og forståelsen for dit problem og hvem du er.

3. Brug dit netværk aktivt og åbn dørene for andre
Du skal sørge for at være aktiv og stille spørgsmål. Før, under og efter møderne skal du bruge dit netværk - det er en mulighed for at få god sparring på dine opgaver og styrker dine relationer. Du er samtidig omdrejningspunktet for forskellige netværk, og det betyder, at du kan åbne ukendte døre for andre. At dele sit netværk er en stor glæde i sig selv, og når du inviterer andre ind, styrker du også dit eget netværk.

VIDSTE DU AT DI HAR OVER 120 FAGLIGE NETVÆRK?

I DI er det et kerneområde at tilbyde professionelle netværk til vores medlemmer. I DI’s netværk skaber vi en rød tråd mellem faglighed, erfaringer, værktøjer og den nyeste viden. Vi lægger stor vægt på at matche netværksgruppens medlemmer, så vi sikrer en styrket faglighed for alle.

Vi hjælper dig gerne med at finde det helt rigtige netværk. 
Kontakt fagleder Thomas Høgh Henriksen på thhe@di.dk eller 3377 3846.

Du kan få et overblik over DI’s mange netværk HER

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.