Medejer Rikke Bjerregaard, CJ Arkitekter

28.09.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Vækstvirksomhed får nyt boost med DI’s ejerlederuddannelse

Rikke Bjerregaard er medejer i CJ Arkitekter, der har været Gazelle-virksomhed i fire år i træk. Hun finder inspiration til strategi og ledelsesstil på DI’s ejerlederuddannelse.

Rikke Bjerregaard, der er medejer i CJ Arkitekter, trådte ind som partner i virksomheden for fire år siden. Efter nogle år som tegnestueleder, blev hun medejer i en virksomhed, der kan pryde sig af fire år i streg som Gazelle-virksomhed. 

For et år siden valgte hun at begynde på DI’s ejerlederuddannelse, der er målrettet de ledere, der er ejere eller medejere af en virksomhed. Uddannelsen har fokus på forandringsledelse, strategiudvikling og rollen som leder i egen virksomhed. Formålet var at gavne virksomheden med en stærkere ledelsesstil samt at få redskaber til at se ind i virksomhedens strategi:

–  Det er gået godt i mange år, så noget gør vi rigtigt. Jeg har dog aldrig været på en lederuddannelse, og jeg manglede nogle redskaber til at forstå mig selv bedre i en ledelsesmæssig kontekst, fortæller Rikke Bjerregaard. 

Vi lærer af vores forskelligheder

En af fordelene ved DI’s ejerlederuddannelse er ifølge Rikke Bjerregaard, at man på uddannelsen møder ejerledere fra mange forskellige slags virksomheder. Det giver helt nye perspektiver til arbejdet: 

–  Jeg er den eneste rådgiver på uddannelsen, hvor de fleste kommer fra drift og produktion. Produktionsvirksomheder er vant til at tilrettelægge arbejdet efter en stramt styret plan. Jeg ved aldrig helt, hvordan min opgave forandrer sig eller hvad min dag bringer, så jeg lærer meget af andre dynamikker og ledelsesstile.

Rikke Bjerregaard fremhæver, at hun på uddannelsen har arbejdet med virksomhedens strategi og hendes egen rolle som leder i virksomheden:

– Strategier kan godt være lidt højtflyvende, men selv i vores lille firma giver det fint mening med en rød tråd, et fokus og et værdisæt at arbejde ud fra.
  

På DI’s ejerlederuddannelse har jeg ændret min måde at tænke mig selv og mine opgaver på, så min personlige rejse hænger sammen med den forretningsmæssige udvikling. Partner Rikke Bjerregaard, CJ Arkitekter

  
Fokus på strategi og lederskab

DI’s ejerlederuddannelse går deltagerne i dybden med deres egen ledelsesrolle og hvordan, den påvirker virksomhedens vækst og udvikling. De får lavet en 360-graders evaluering, hvor de modtager feedback fra medarbejdere og fra underviserne på kurset. Det har fået Rikke Bjerregaard til at reflektere over hendes rolle som leder: 

– Jeg har tænkt over hvilke ting, jeg selv skal lave som leder i virksomheden. Jeg har frem til nu arbejdet meget som ekspert, men skal fordele mit fokus og min tid bedre i forhold til at være leder. Driften og økonomien nu også er en stor del, så jeg skal arbejde mere bredspektret, siger Rikke Bjerregaard.

Til spørgsmålet om, hvad hun glæder sig til at lære på resten af kurset, kommer svaret prompte:

–  Det er sindssygt svært at svare på, for jeg er ikke i mål endnu. Jeg er glad for, kurset ikke er slut og at jeg bliver udfordret endnu mere, for jeg skal arbejde med hele min tankegang omkring den stol, jeg sidder på. Det er mit fokus og mine prioriteringer, jeg skal ændre. Det er nødvendigt, for at få tid til det, der skaber værdi vores virksomhed.

 

DI's ejerleder-uddannelse

På DI’s ejerlederuddannelse lærer du at skabe vækst i den virksomhed, du selv ejer eller er medejer af. Bliv helt skarp på, hvordan du bedst leder din egen virksomhed. Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her.

Per Geisler Hansen

Per Geisler Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4877
  • Mobil +45 2124 3607
  • E-mail pegh@di.dk

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter