14.11.19 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Altanproducent med fart på vinder pris

Design og produktion af modulsamlede og fleksible altaner har på få år flyttet virksomheden Kærsgaard A/S op i en helt anden liga. Fra at være en lille lokal smedevirksomhed, er den nu begyndt at eksportere knowhow og produkter til i første omgang Norge. Derfor modtager Kærsgaard A/S årets Initiativpris i DI Silkeborg-Viborg.

Da Bent Kærsgaard, der er 3. generation i en lokal ”smedefamilie”, i 2012 stiftede det nye selskab Kærsgaard A/S, kunne han tælle antallet af ansatte på en enkelt hånd. I dag er der over 50 ansatte. I 2017 voksede virksomheden ud af lokalerne i Løgstrup og flyttede ind i det nye hovedkvarter i Viborg.

Virksomheden har lanceret brandet Upfront Solutions®, der bl.a. består af de modulsamlede altaner, carporte, markiser og cykelskure. Modulerne er nemme at tilpasse efter bygherrens ønske, og er primært produceret med baggrund i koncernens eget patent.

-  Ved at arbejde med principperne i eget patent og modulsamling, bliver produkterne billigere at producere og montere. Men designet er samtidig så fleksibelt, at altaner og sikkerhedsværn passer til forskellige bygninger. Det er nøglen til den vækst, som virksomheden har oplevet,  siger næstformand Sine Juul Praastrup fra DI Silkeborg-Viborg.

Virksomheden producerer ca. 1.000 altaner om året, og de sidste 3-4 år er der så småt kommet gang i eksporten. I 2016 blev den første licensaftale indgået i Norge efter grundigt forarbejde. Siden er der kommet en aftale mere til, og virksomheden har flere potentielle markeder i kikkerten.

- Selvom nordmændene ligner danskerne, er der store forskelle i den forretningsmæssige kultur og mentalitet. Kærsgaard A/S har tålmodigt grebet det norske marked. Det viser de afsætningsmæssige resultater med al tydelighed, siger Sine Juul Praastrup.

Med DI Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2019 er Kærsgaard A/S en af i alt 18 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i januar 2020.

Kom til den lokale prisoverrækkelse:

Mandag d. 18. november 2019 kl. 13.45

Kærsgaard A/S – Lundvej 38, 8800 Viborg

 

Kriterierne for Initiativprisen er:

-          Virksomheden må ikke have over 100 ansatte.

-          Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.

-          Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

-          Virksomheden skal være fuldt medlem af DI eller være associeret.

Særligt kriterie for 2019: Mod til skalering

-          Virksomheden har udvist et særligt mod til skalering ved at igangsætte initiativer, der indebærer radikale ændringer, for at møde fremtidens vækstudfordringer.

De 18 vindere af Initiativprisen i DI’s 18 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2019. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned.

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Dennis Jensen, deje@di.dk, tlf.: 2065 5202

Fakta

Fakta om Initiativpris 2019

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

Det er bestyrelsen i den pågældende regionalforening, der udpeger modtager af Initiativ Prisen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dennis Jensen

Dennis Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3896
  • Mobil +45 2065 5202
  • E-mail deje@di.dk

Relateret indhold