01.08.17 DI Energi Månedens medlem

Danish Power Systems

I denne måned er Danish Power Systems månedens medlem.

Adm. direktør Hans Aage Hjuler besvarer fem skarpe spørgsmål om, hvem Danish Power Systems er, hvad de har fokus på netop nu, og hvad deres vigtigste fordel er at være medlem af DI Energi.

Foto: Danish Power Systems

Månedens medlem

I DI Energi har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på et af vores 400 medlemmer.

Igennem et interview svarer medlemmet på fem skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.
 
Læs også interviews med de tidligere månedens medlemmer

1. Hvem er Danish Power Systems?

Danish Power Systems er et firma der producerer brændselsceller. Brændselsceller er en af fremtidens nye energiteknologier, som producerer både elektricitet og varme.

Vi fremstiller og udvikler enkeltceller, som bruges af vores samarbejdspartnere i ind- og udland. Partnerne laver energisystemer der bruger f.eks. metanol (træsprit) som brændsel. Disse systemer kan anvendes både stationært til både el- og varmeforsyning samt til elektriske køretøjer.

2. Hvad optager Danish Power Systems netop nu?

Efter mange års udvikling både i Kvistgård og andre steder, er vi hos Danish Power Systems nu i fuld gang med at opskalere produktionen af enkeltceller, da der endelig er ved at komme gang i det kommercielle salg af systemerne. Vi har også fortsat samarbejde med en lang række danske og udenlandske universiteter, for at forbedre og billiggøre de materialer som indgår i produktionen.

3. Hvordan arbejder I med innovation?

Da Danish Power Systems udover at være en produktionsvirksomhed også er en forsknings- og udviklingsvirksomhed, arbejder vi meget med at overføre både vores egne målinger samt resultater fra universiteterne til gavn for vores virksomheds produkter. Derfor er vi også fortsat en virksomhed med mange akademiske medarbejdere.

4. Hvad ser I som jeres henholdsvis største mulighed og udfordring i de kommende år?

Da både interessen og det kommercielle salg er i markant stigning, er vores største mulighed og samtidige udfordring de kommende år, at opbygge en tilstrækkelig stor produktionskapacitet. Et stærkt forøget salg vil også betyde stor vækst for vores egen virksomhed sådan, at vi skal øge medarbejderstaben.

Det er dog også en udfordring, da vi allerede nu kan mærke at det er svært at anskaffe dansk arbejdskraft, vi er derfor i øjeblikket i gang med at ansætte flere udenlandske medarbejdere. Adm. direktør Hans Aage Hjuler, Danish Power Systems

5. Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi?

Vi bruger DI Energi til at udvide og styrke vores netværk i Danmark. Vores medlemskab af DI bruger vi primært til at hjælpe os på de mere fjerne markeder, blandt andet Kina.

Læs mere om Danish Power Systems på deres hjemmeside.

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold