01.06.17 DI Energi Månedens medlem

Kamstrup

I denne måned er Kamstrup månedens medlem.

Senior Vice President for Global Marketing Jesper Daugaard besvarer fem skarpe spørgsmål om, hvem Kamstrup er, hvad de har fokus på netop nu, og hvad der er deres vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi.

Månedens medlem

I DI Energi har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på et af vores 400 medlemmer.

Igennem et interview svarer medlemmet på fem skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.
 
Læs også interviews med de tidligere månedens medlemmer

1) Hvem er Kamstrup? 

Kamstrup er blandt verdens førende leverandører af løsninger til måling og styring af energi-  og vandforbrug. Vores løsninger anvendes på verdensplan af forsyningsselskaber og ejendomsadministratorer og sørger for pålidelig og omkostningseffektiv måling. Ved at forudse vores kunders udfordringer giver vi dem mulighed for at drive en bedre forretning og inspirere til mere intelligente og ansvarlige løsninger til de samfund, som de forsyner.

Vores løsninger omfatter forbrugsmålere, fjernaflæsningssystemer, hosting og service, analyse og smart grid-applikationer. Alle produkter produceres i Danmark med de højeste certificeringer inden for miljø og kvalitet.

2) Hvad optager Kamstrup netop nu?

Digitalisering af den danske og internationale forsyningssektor vil radikalt ændre den måde, vi optimerer forsyningsnetværk på i fremtiden. Vi vil gå fra simuleringsmodeller til fakta. Det vil sige aktuel viden om, hvad der foregår i nettet.

Data privacy (GDPR) er skabt for at beskytte forbrugerne. Vi er meget fokuseret på at lave sikre løsninger, der både beskytter personrelaterede data og samtidig sikrer udnyttelse af de samfundsmæssige fordele, som data fra intelligente målere kan skabe. Det kan eksempelvis være aktuel viden om lækager i forsyningsnettet, der kan opdages tidligere. Det er en vigtig opgave at sikre, at hensynet til forbrugeren og forsyningen varetages af fremtidens løsninger.

En del nye IoT-løsninger (Internet of Things) er kommet på markedet og giver nye muligheder for at transportere data. Konceptet med at have åbne sikre netværk, som kan anvendes af flere, tror vi er en vindende strategi. Der er dog nogle teknologiske udfordringer omkring batterilevetid og båndbredde, som er løst i lukkede netværk, men som vi stadig mangler at finde en løsning på i de åbne netværk.

3) Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Der er et stort fokus på energieffektivisering i forsyningssektoren internationalt, og i vandforsyningen er der mange lande, der er udfordret på grund af vandspild. Det betyder, at efterspørgslen for Kamstrups intelligente løsninger forventes at stige i de kommende år. I fremtiden vil vi i højere grad basere optimering af forsyningen på, hvad der aktuelt sker i forsyningsnettet – helt ud til forbrugeren – fremfor at stole på simuleringer og beregningsmodeller alene.

Med en højere andel af vedvarende energiforsyning, ser vi også nogle klare synergifordele ved at integrere på tværs af forsyningsarter. Samtidig vil fælles udnyttelse af datanetværk kunne reducere forsyningens investering og driftsomkostninger ved digitale netværk.

4) Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år? 

Kamstrup har kunnet fastholde udvikling og produktion i Danmark pga. mange dygtige medarbejdere og en høj automatiseringsgrad. Med den vækst som Kamstrup og andre danske virksomheder har oplevet siden 2008 er der dog reel mangel på kvalificerede ingeniører og softwareudviklere.

5) Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi?

Vi tror på, at danske teknologivirksomheder, forsyningssektoren og det danske samfund kan skabe mere eksport og flere arbejdspladser, når vi arbejder sammen. Senior Vice President Jesper Daugaard, Kamstrup

Vi tror på, at danske teknologivirksomheder, forsyningssektoren og det danske samfund kan skabe mere eksport og flere arbejdspladser, når vi arbejder sammen. Det er vigtigt at både industrien og forsyningssektoren har de bedste rammer, og at reguleringen sigter på den samlede samfundsværdi inklusiv eksport og ikke blot afgiftsprovenuet.

Selvom Kamstrup er en stor virksomhed i Stilling, er vi lille i den globale sammenhæng, men med et dansk energibrand i ryggen, gode nøgletal fra dansk forsyning og samarbejde imellem teknologivirksomheder får vi taletid internationalt. Derigennem kan vi være med til at skabe en bedre vand- og energi udnyttelse globalt.

Fakta om Kamstrup

Antal ansatte i alt: 1200.

Antal ansatte i DK: 900.

Omsætning i 2016: 1,7 mia. kr.

Forventet omsætning i 2017: 2 mia. kr.

Salgskontorer i mere end 20 lande.

Mere end 12 mio. intelligente målere solgt i verden.

Hver fjerde medarbejder arbejder med teknologisk udvikling.

 

Læs mere om Kamstrup på deres hjemmeside.

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold