Hvis du sælger en kemisk blanding med faremærkning, betyder ændrede EU-regler, at du fra 1. januar 2021 skal indberette oplysninger om kemien.

25.10.19 DI Handel Nyheder

Sælger du faremærkede produkter?

Sælger du en kemisk blanding med faremærkning til forbrugere eller til professionel brug? Så betyder ændrede EU-regler, at du fra 1. januar 2021 skal indberette oplysninger om kemien til giftinformationscentre i alle de EU-lande, hvor blandingen markedsføres.

Hvis en person har indtaget eller brugt et faremærket produkt forkert, så skal sundhedspersonalet vide, hvilke kemikalier patienten har været i kontakt med. På den måde kan de give den rette behandling. Derfor har du som importør eller downstream-bruger pligt til at indberette den kemiske sammensætning, inden du må markedsføre produkter, der er klassificeret som farlige på grund af deres sundhedseffekter eller fysiske farer.

I dag skal virksomheder anmelde produkter til professionel brug i Produktregistret hos Arbejdstilsynet. De kan også frivilligt indberette oplysninger om produkternes sammensætning til Miljøstyrelsens produktinformation under virk.dk. Ændrede EU-regler betyder imidlertid, at du fra 1. januar 2021 skal indberette oplysninger om kemien til giftinformationscentre i alle de EU-lande, hvor blandingen markedsføres. Fristen gælder for dig, der sælger produkter til forbrugere eller til professionel brug.

Indberetningen skal ske via den europæiske PCN-portal i et PCN-standardformat. PCN står for Poison Centres Notification. En af fordelene ved at bruge PCN-portalen er, at du kan indsende oplysninger til flere medlemsstater ved én samlet indberetning. Samtidig kan du indberette på dit foretrukne sprog, hvorefter oplysningerne automatisk oversættes til de officielle sprog i de lande, hvor blandingen markedsføres.

Miljøstyrelsen anbefaler, at du går i gang med det samme, da det kan tage tid at forberede de oplysninger, du skal indberette.

Læs mere på gift-info.dk, hvor du finder en vejledning, du kan bruge som støtte, når du skal i gang med opgaven.

 

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Skrevet af:

Miljøstyrelsen

Relateret indhold