Black Friday har i de senere år været en fast del af detailhandlen og en af de travleste indkøbsdage på året.

Colourbox
13.11.19 DI Handel Nyheder

Black Friday er også nået B2B

Black Friday er ikke længere kun forbrugernes festdag. En ny undersøgelse fra DI Handel viser, at Black Friday også er ved at blive populært i handlen mellem virksomhederne.

Black Friday har i de senere år været en fast del af detailhandlen og en af de travleste indkøbsdage på året. Flere virksomheder vælger dog også at holde Black Friday for deres professionelle kunder viser en rundspørge til 208 medlemsvirksomheder.

Ifølge undersøgelsen holder godt 17 pct. af DI Handels medlemmer Black Friday – heraf har godt halvdelen også fokus på B2B salget. Ifølge Sidsel Dyrholm Holst, branchedirektør i DI Handel, viser undersøgelsen, at Black Friday så småt er på vej til at blive en del af B2B-universet:

”Black Friday kan være en god mulighed for både at skabe vækst og få nye kunder. Indkøbere er også forbrugere, og de er lige så interesserede i en god handel - professionelt som privat”, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Læs hele undersøgelsen lige her: Black Friday 2019

Black Friday er kommet for at blive

Forventninger til øget salg afspejles også i DI Handels undersøgelse, hvor 53 pct. forventer øge deres salg med over 10 pct. i forhold til 2018. Hele 78 pct. siger da også, at de forventer at gentage Black Friday til næste år:

”Der er masser af potentiale i Black Friday for B2B. Vi har netop frigivet en stor rapport om engroshandlen 2025, der viser, at B2B-kunder har samme forventninger som B2C-kunder, og nogle af de traditionelle forskelle mellem de to typer af salg udviskes. Det giver derfor mening, at blive inspireret på tværs og af B2C tendenser fremadrettet”, slutter Sidsel Dyrholm Holst.

Download hele rapporten lige her: Engroshandel 2025

Hold dig opdateret

Modtag DI Handels nyhedsbrev og få relevante nyheder, analyser og events inden for salg, marketing, kundeservice og e-handel direkte i din mailboks hver uge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret