Sundhedsministeriet præsenterede tirsdag nye retningslinjer for, hvordan du skal forholde dig som butiksejer og detailvirksomhed under corona-udbruddet.

19.03.20 DI Handel Nyheder

Vigtig information til virksomheder med butikker om nye retningslinjer

Er du butiksejer, og er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til de nye retningslinjer fra Sundhedsministeriet? Så læs med her og download det påkrævede informationsmateriale.

Sundhedsministeriet præsenterede tirsdag nye retningslinjer for, hvordan du skal forholde dig som butiksejer og detailvirksomhed under corona-udbruddet.

Ministeriet bekendtgjorde, at butikker og supermarkeder skal have informationsmateriale hængende, der stopper borgere med symptomer på coronavirus/COVID-19 fra selv at handle og med gode råd om hygiejne og hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum.

Ønske om mere information

På baggrund af disse nye udmeldinger har Sundhedsstyrelsen udarbejdet tre plakater med gode råd til borgere, ansatte og butikkerne om coronavirus/COVID-19 samt en pjece, som giver gode råd til butikkerne og deres medarbejdere om, hvordan de skal forholde sig til regeringens nye bekendtgørelse.

”Der har været et ønske fra butikker og supermarkeder om information. Derfor har vi med afsæt i Sundheds- og Ældreministeriets nyeste bekendtgørelse, udarbejdet plakater med råd og retningslinjer for handlende og medarbejdere. Det er meget vigtigt, at borgere med symptomer på sygdom ikke går ud for at handle, men får hjælp til indkøb af pårørende eller naboer”, siger Maria Koch Aabel, Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen. 

Download informationsmateriale

Informationsmaterialet, som butikkerne er forpligtet til at hænge op samt pjecen, skal butikkerne selv printe ud. Download alt materialet her.

Kravet om informationsmateriale er blot en af de syv nye retningslinjer, som Sundhedsministeriet har fremlagt. Du kan se de andre retningslinjer herunder.

Alle butikker og virksomheder i detailhandlen skal:

  • Sikre mindst 4 m2 tilgængeligt gulvareal pr. kunde
  • Sikre at alle medarbejdere overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd
  • Opsætte informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på COVID-19, bør isolere sig i hjemmet
  • Opsætte informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum
  • I videst muligt omfang sikre udstrakt tilgængelighed til vand og sæbe og/eller håndsprit også til kunderne
  • Sikre brug af handsker ved salg af ikke-emballerede fødevarer
  • Sikre at kunderne holder behørig afstand – også i købssituationer. Det gælder også eventuel kødannelse udendørs.

Yderligere information?

Har du spørgsmål om coronavirus/COVID-19 kan du finde svar på Sundhedsstyrelsens coronaside eller ring til den fælles myndighedshotline på telefon +45 7020 0233.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Maria Nielsen
Skrevet af:

Maria Nielsen

Relateret indhold