DI lancerer i samarbejde med Industriens Fond projekt GenstartNU, der skal bidrage til at styrke SMV’ers konkurrenceevne og gøre deres forretning mere robust.

15.04.20 DI Handel Nyheder

Nyt projekt: Få gratis rådgivning og støtte til SMV’er

Mange danske virksomheder er bekymret for tiden efter corona. For at imødekomme dette har Industriens Fond og DI iværksat projekt GenstartNU, der skal sikre, at dansk erhvervsliv kommer bedst muligt igennem krisen og tilbyde gratis rådgivning til de virksomheder, som er parate til at bruge den svære tid til forretningsudvikling. Læs mere om projektet og hvordan du søger om hjælpen her.

Dansk erhvervsliv er hårdt ramt af coronakrisen. Hvad enten din virksomhed er meget trængt eller I lige holder jer kørende, er fremtiden usikker.

DI lancerer i samarbejde med Industriens Fond projekt GenstartNU, der skal bidrage til at styrke SMV’ers konkurrenceevne og gøre deres forretning mere robust. Formålet er, at danske SMV’er kommer bedst muligt igennem krisen og herefter er rustet til at være aktive medspillere i at få samfundet i gang igen.

Industriens Fond har afsat 150 mio. kr. til at hjælpe danske virksomheder med konkret krisehåndtering, men også rådgivning til hvordan du kan udnytte de muligheder, som krisen har skabt og vinde markedsandele. Helt konkret består projektet af to initiativer: en rådgivningshotline og to støtteprogrammer.

Læs mere om GenstartNU her.

Læs også: GUIDE/VÆRKTØJ: Kom igennem COVID-19 krisen ved at skabe struktur og en klar plan

Gratis rådgivning

Virksomheder med akutte problemer og 10-50 ansatte kan få rådgivning af en række dygtige rådgivere, som har stillet deres viden til rådighed. Her kan du få svar på spørgsmål om alt lige fra likviditet, forretningsplaner, omstilling af produktion, digitalisering, kunder, nye ledelses- og samarbejdsformer samt andre udfordringer, som coronakrisen har affødt.

I første omgang tilbydes en dags virtuel konsulenthjælp, der kan fordeles over flere rådgivningssamtaler. Hvis der er behov for mere, kan hjælpen udvides til yderligere 50 timers gratis rådgivning.

Læs mere om hvordan du kan få rådgivning og de seks områder, som GenstartNU giver rådgivning inden for her.

Læs også: Sådan overlevede de kinesiske virksomheder corona

Støtteprogrammer

I kølvandet på krisen vil en ny virkelighed indfinde sig med innovative løsninger og nye samarbejdsformer, men også hårdere konkurrencevilkår. Derfor er det vigtigt, at virksomheder er rustet til den nye situation.  

For SMV’er med nicheprodukter, få kunder og begrænset eksporterfaring er det særligt vanskeligt at genopfinde og reformere forretningen. At starte og gennemføre så store forandringer er en kompleks og ressourcekrævende opgave, som kan kræve støtte udefra.

Under GenstartNU kan SMV’er søge støtte til to typer af projekter ”Styrket gennem Krisen” og ”Viden i Anvendelse NU”. Støtteprogrammerne er åbne til 30. september 2020, og ansøgninger behandles løbende og hurtig igangsættelse prioriteres højt.

Læs mere om de to typer af projekter, du kan søge støtte til, og hvordan du søger støtte her.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold