25.08.20 DI Handel Nyheder

Få 100.000 til grøn kickstart

Den 07. september åbner en ny tilskudspulje under SMV:Digital, hvor danske SMV’er kan søge om vouchers på 100.000 kr. til projekter inden for grøn digital omstilling.

Mandag den 07. september kl. 09.00 åbner SMV:Digital en ny tilskudspulje, hvor SMV’er kan søge om vouchers på henholdsvis 25.000 kr. og 100.000 kr. til køb af privat rådgivning inden for områder, hvor teknologi og data kan bidrage til en grøn omstilling.  

Gør ansøgningen klar nu

SMV:Digital-programmet er populært, og ved tidligere ansøgningsrunder er puljerne blevet revet væk på få timer. SMV:Digital tilbyder individuel rådgivning, der er målrettet virksomhedernes konkrete og individuelle behov, hvilket er en del af forklaringen på, at programmet er så populært. Derfor skal man ikke vente for længe med at ansøge, lyder opfordringen fra branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst:

”Der plejer at være rigtig stor efterspørgsel på tilskudsmidlerne fra SMV:Digital, så jeg kan kun opfordre virksomhederne til at starte med ansøgningen, så man er klar til at sende ind, når puljen åbner. Til ansøgningen er der god sparring at hente hos sit lokale erhvervshus”.

SMV:Digitals grønne pulje er åben til og med den 20. september 2020. Ansøgningsskemaer for både den lille voucher og den store voucher er tilgængelige på SMV:Digital.

DI: Flere midler

I DI Handel arbejdes der hårdt for, at SMV:Digital får tilført ekstra bevillinger, så endnu flere SMV’er kan få indfriet deres grønne og digitale ambitioner.

”I DI Handel anbefaler vi, at der afsættes mindst 50 mio. kr. ekstra i indeværende år og næste år, samt at SMV:Digital-programmet forlænges i yderligere fem år. Lige nu kører programmet kun til og med 2021. SMV:Digital er et vigtigt redskab til at styrke danske virksomheders digitale og grønne omstilling, herunder deres e-handel, e-eksport og grøn forretningsudvikling”, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Læs også: Handelsvirksomheder er ”open for business”, men oplever ændret omsætningsmix

Hvem kan søge de store vouchers?

De store vouchers på 100.000 kr. er for virksomheder, der har mellem 3-249 ansatte og som ønsker at styrke virksomhedens vækst og konkurrenceevne gennem investeringer i grøn og digital omstilling. Virksomheder kan søge om tilskud til projekter inden for f.eks. ressourceoptimering, grøn produktudvikling og grøn forretningsudvikling.

Læs mere om kravene til store vouchers her.

Hvem kan søge de små vouchers?

De mindre vouchers på 25.000 kr. er for virksomheder, som har mellem 2-20 fuldtidsansatte og deltager i en obligatorisk digital workshop om grøn og digital omstilling. Workshoppen er en forudsætning for at kunne gøre brug af tilskudsvoucheren og har til formål at inspirere og hjælpe jer til at blive helt skarp på, hvor virksomheden har brug for rådgivning.

Læs mere om kravene til de mindre vouchers her.

Læs også: B2B-virksomhederne tøver fortsat med online salg, selvom indkøberne er klar

Hvilke områder kan du søge inden for?

Eksempler på områder inden for grøn og digital omstilling, der kan søges rådgivning til:

  • Brug af indsamlet data til optimering af ressourceforbrug eller i vedligeholdelse- og serviceopgaver
  • Visualisering af data gennem, f.eks. ”business intelligence”-modeller
  • Digitale løsninger til produktkonfiguration og visualisering i kundens miljø 
  • Optimering af lager- og logistikløsninger
  • Kunstig intelligens og machine learning til optimeret produktdesign
  • 3D print til etablering af lokal produktion eller udvikling af prototyper  
  • Indsamling af data til dokumentation og sporbarhed 
  • Omlægning til salg af serviceløsninger frem for fysiske produkter (servitization/as-a-service)
  • Omlægning til cirkulær økonomi, f.eks. anvendelse af robotteknologi til affaldssortering
  • Etablering af digital platform for øget B2B-samhandel

Læs mere på www.smvdigital.dk eller kontakt os i DI handel, hvis du vil høre mere.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold