15.05.19 DI Service Nyheder

Servicevirksomheder investerer i fremtidens faglærte

Fra efteråret 2019 igangsætter DI Service en ny indsats for at oprette flere lærepladser i servicebranchen. En ny lærlingekoordinator skal stå i spidsen for at inspirere og hjælpe medlemsvirksomhederne til at få flere lærlinge på serviceområdet.

Branchens virksomheder er allerede godt i gang med at uddanne faglærte, men fremover får de en hjælpende hånd til at finde rundt i regeljunglen.

De seneste to år har vi oplevet en stigning i antallet af uddannelsesaftaler i servicebranchen. Den udvikling vil vi gerne være med til at understøtte med dette nye initiativ Formand for DI Service og adm. direktør Flemming Bendt, ISS Danmark

Danske virksomheder kommer til at mangle faglært arbejdskraft. En prognose fra DI viser, at i 2040 vil være 157.951 færre faglærte sammenlignet med 2018. Nogle af dem, der bliver ramt, er servicebranchen, hvor 36 pct. af medarbejderne har en faglært uddannelse.

- Mange forbinder ikke servicevirksomheder med faglærte medarbejdere, men faktisk vil vi ikke kunne drive vores virksomheder uden faglærte. Og vi har brug for alt lige fra kokke, serviceassistenter til elektrikere og SOSU’er blot for at nævne nogle, siger Flemming Bendt.

DI Service iværksætter derfor et initiativ, som skal hjælpe servicevirksomhederne til at tage flere lærlinge.

- Vi har oplevet en stigende efterspørgsel fra vores medlemmer om hjælp til at komme i gang med at bruge lærlinge. Det gælder både små og store virksomheder, der enten ikke kender mulighederne eller har vanskeligt ved at navigere i det bureaukrati, der nu engang er. Vi har fundet inspiration i andre brancher og valgt en håndholdt indsats, som skal møde den enkelte virksomhed, hvor de er. Vi giver derfor fra efteråret et tilbud til alle medlemmer om at få besøg af en lærlingekoordinator, der kender til uddannelserne i servicebranchen, udtaler branchedirektør i DI Service Jakob Scharff.   

Den nye lærlingeindsats er et medlemstilbud for medlemmer i DI Service. Det består af en lærlingekoordinator, der skal besøge DI Service medlemmer i de næste to år. Samtidig har virksomhederne mulighed for at få en indgangsportal til spørgsmål.