08.05.18 DI Service Nyheder

Skal din lærling være rollemodel?

Har du en lærling i din virksomhed, som kan være rollemodel for andre unge? Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO) søger unge lærlinge, der kan deltage i det landsdækkende korps af unge rollemodeller, der videreformidler den faglige stolthed og får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Har du en lærling i din virksomhed?

Hvis du har en lærling i din virksomhed, som du tænker kan være en rollemodel og et forbillede for andre unge, så fortæl din lærling, hvordan han kan hjælpe andre unge.

Med projektet ’Vejen til en erhvervsuddannelse’, som er støttet af Nordea-fonden, sender EEO unge lærlinge ud i 7.-10. klasser på grundskoler i hele landet. Projektet bygger således bro mellem erhvervsskolerne og grundskolerne, og alene i efteråret 2017 nåede rollemodellerne ud til 6000 elever. Rollemodellernes besøg resulterede i en stigning i antallet af elever, der overvejer en erhvervsuddannelse efter besøget.

Din lærling kan også blive rollemodel hos EEO. For at blive rollemodel skal lærlingen sende en ansøgning via www.eeo.dk/vejentil. Bliver man optaget i korpset, skal man deltage i den næste træningsweekend den 14.-16. september 2018. På træningsweekenden får man professionel træning i mundtlig formidling og lærer at holde oplæg for en større forsamling.

Hvad laver man som rollemodel?

Som rollemodel skal man holde oplæg på forskellige grundskoler og dele ud af sine erfaringer med at være i praktik og gå på en erhvervsskole. Man holder typisk oplæg for 1-2 klasser ad gangen, og man tager altid på skolebesøg sammen med en lærling fra et andet fag.

Hvad får man som virksomhed?

EEO betaler lønkompensation når lærlingen er ude på skolebesøg. Derudover får man en lærling, der kan tale foran større forsamlinger, og promoverer sit fag og sin arbejdsplads. 

Læs mere om det at være rollemodel på www.eeo.dk/vejentil eller kontakt projektleder Mille Neumann på rollemodel@eeo.dk / 25100046

Relateret indhold