14.02.20 DI Service Nyheder

Video: Bliv klogere på adviseringsordningen

Siden den 1. juni 2019 har virksomheder fået besked, hvis myndighederne inddrager en arbejdstilladelse eller arbejdstilladelsen bortfalder hos en international medarbejder. Se videoen med chefkonsulent og teamleder Mette Engelbrecht Jensen, DI Personalejura, og bliv klogere på de nye regler om adviseringsordningen.

I videoen gennemgår chefkonsulent og teamleder Mette Engelbrecht Jensen, DI Personalejura, adviseringsordningen, som trådte i kraft d. 1. juni 2019. Adviseringsordningen betyder, at Udlændingestyrelsen (US) og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) skal give jeres virksomhed besked, hvis en international medarbejder får inddraget sin arbejdstilladelse, eller arbejdstilladelsen bortfalder under ansættelsesforholdet, og medarbejderen dermed mister retten til at arbejde lovligt i Danmark. 

Det er dog vigtigt, at I fortsat tjekker medarbejderens pas ved ansættelse og at virksomheden har en procedure og følger op på, hvornår en medarbejders arbejdstilladelse udløber. 

Læs mere her: Lettere at undgå ulovlig arbejdskraft efter den 1. juni

Har du brug for hjælp?

 I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider: mandag-fredag kl. 8.00-17.00
Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret indhold