Getty Image
14.09.20 DI Service Nyheder

Corona skaber også nye muligheder

Netop nu er et særligt hold kantinemedarbejdere samlet på Hotel- og Restaurantskolen, hvor de får vurderet deres kantineerfaring. Kommer kantinemedarbejderne gennem nåleøjet, kan de den 28. september starte på Hotel- og Restaurantskolen og allerede den 10. marts 2021 kalde sig faglærte gastronomer med specialet smørrebrød & catering.

Det skyldes, at gastronomuddannelsens tre skoleforløb for første gang og ekstraordinært lægges sammen til ét skoleforløb. Forløbet er blevet til, fordi DI Service hørte fra flere kantinevirksomheder, at de  i mange af deres offentlige kantiner stod overfor at måtte afskedige kantinemedarbejdere, når lønkompensationsordningen sluttede 29. august.

DI Service rakte derfor ud til Hotel- og Restaurantskolen og spurgte om, det var muligt at afholde de tre skoleperioder som ét samlet forløb. OG om de kunne stable forløbet på benene med start inden udgangen af september, hvor medarbejderne stadig var beskæftiget hos virksomhederne.

Dermed opstod muligheden for at erfarne medarbejdere med mindst to års relevant arbejde i kantiner får mulighed for at undgå ledighed og samtidig få en faglært uddannelse på 22 uger med fuld løn.

Arbejdsgiverne får på sin side mulighed for at holde på deres medarbejdere med fuld lønrefusion i de 22 uger – forhåbentlig til kantineaktiviteten er tilbage, og de måske helt kan undgå at afskedige medarbejderne.  

Et scenarie som alle kunne at se fordelene i.

Der er derfor blevet arbejdet på højtryk på skolen og hos de berørte virksomheder, så flest muligt har kunne gøre brug af muligheden.

I alt er det blevet til 18 ufaglærte medarbejdere, som i denne uge kompetencevurderes på Hotel- og Restaurantskolen.

Skrevet af:

Camilla Sandfeld