04.05.21 DI Service Nyheder

Farvel til 'køb og smid væk' - holdbarhed er nøgleordet

Den nordjyske virksomhed NS System, der leverer tryk på tekstiler, har sat alle sejl ind i kampen mod miljøspild.

Tekstilspild har i mange år været en udfordring for vaskeribranchen. NS System har, siden de blev stiftet i 1965, leveret tryk på tekstiler, og har nu indgået en kontrakt om levering af logoer til arbejdstøj, som vaskerivirksomheden Elis Danmark lejer ud i vaskeordninger.

Holdbarheden er alfa omega

Administrerende direktør i NS System, Niels Rask fortæller, at virksomheden skiller sig ud på holdbarheden. I NS System har de gennem de sidste år arbejdet med nogle endnu mere miljøvenlige produkter, som også er mere holdbare.

"Vi vil rigtig gerne gå væk fra køb og smid væk-kulturen. Vi vil rigtig gerne bevæge os væk fra, at man køber en billig t-shirt med et billigt tryk, og kasserer den efter få gange, fordi den går i stykker."

Holdbarheden er den vigtigste udfordring i vores verden. Niels Rask, Adm. direktør og ejer af NS System

Hos NS System er man garanteret et produkt, der holder tekstilets levetid ud, fortæller Niels Rask. 

Bæredygtig produktion

NS Systems produktion er omstillet efter en af de højeste miljøcertificeringer. Niels Rask fortæller, at det er vigtigt for virksomheden at sætte så lille et aftrykt på verden som muligt.

"Vi anvender materialer, der overholder de skrappest miljøkrav inden for vores området, og er OEKO-TEX certificerede, så vi i vores arbejde med tekstiler sikrer, at råvarerne, som vi arbejder og fremstiller med, ikke er skadelige for os, der arbejder med dem - og heller ikke for vores kunder, eller de slutbrugere, der bærer rundt på det på tøjet." -Niels Rask, Adm. direktør og ejer af NS System

NS System har i de seneste år investeret i nyt udstyr, der er mere energivenligt i produktionen, og i dag er alle deres lyskilder LED. Dele af produktionen er også blevet automatiseret ved hjælp af robotter. Generelt har virksomheden meget fokus på, at det, de producerer, kan genbruges, og at de råvarer, som er spild i deres produktion, genbruges i så høj grad som muligt. 
Niels Rask fortæller bl.a., at NS System arbejder på at lave et samarbejde med flere virksomheder i 2021, som kan genbruge tekstiler og råvarer fra produktionen. Det kan f.eks. være en dansk virksomheder, der kan granulere tekstilerne om til forskellige byggematerialer.

Verdensmål på dagsordenen

Hos NS System er der primært fokus på verdensmål 12, der bl.a. skal sikre bæredygtig produktion. Også verdensmål nr. 3 om sundhed og trivsel, præger det daglige arbejde i produktionen. 

"Det samme gælder, når det handler om verdensmål 14 og 15 om livet i vandet og på landet." 

De logomærker, vi sender ud herfra, må der ikke være noget skadeligt i - overhovedet. Niels Rask, Adm. direktør og ejer af NS System

Relateret indhold