27.03.23 DI Service Nyheder

Oversigt over ESG-tilbud

Danske servicevirksomheder står formentlig overfor den største ændring i deres rapportering, når de nye krav om bæredygtighedsrapportering træder i kraft – forventeligt fra og med 2024. De nye rapporteringskrav skal understøtte en bæredygtig omstilling indenfor miljø, sociale forhold samt selskabsledelse.

Som en del af ”Green Deal” har EU kommissionen besluttet at øge kravene til rapportering om virksomhedernes bæredygtighed indenfor områderne miljø, sociale forhold samt selskabsledelse, også kaldet ESG (Environment, Social & Governance).

De nye krav gør, at det bliver mere end nogensinde før forretningskritisk at forstå og arbejde strategisk med bæredygtighed.

Fra og med 2024 skal alle store børsnoterede virksomheder således rapportere om deres arbejde med den bæredygtige omstilling, herunder i deres værdikæde, samt give omfattende oplysninger om forbrug, udledninger m.v. Som noget nyt, omfatter rapporteringskravene også sociale forhold, oplysninger om medarbejderne, menneskerettigheder, ligestilling, påvirkninger på omgivende samfund samt oplysninger om selskabsledelse.

Men også mindre virksomheder vil med stor sandsynlighed opleve krav om at rapportere om virksomhedens bæredygtige omstilling. Omkring 7000 danske virksomheder vil indenfor det næste år være underlagt lovkrav om at rapportere på ESG. Det kommer til at stille store krav til alle servicevirksomheder, da man kan møde krav fra de store virksomheder, branchen dagligt betjener.

Hvad kan DI hjælpe med?

DI har bl.a. lavet en FAQ med svar på oftest stillede spørgsmål, som du kan læse her.

DI har endvidere udarbejdet et nyhedssite, hvor man løbende kan blive opdateret om nye bæredygtighedskrav samt gense tidligere webinarer herom, som du kan finde her.

Endeligt har DI og DI Service lanceret flere kurser og netværks for at hjælpevirksomhederne godt gennem overgangen til den nye bæredygtighedsrapportering, som I kan finde nedenfor.

Hvis du derudover har spørgsmål eller kommentarer omkring ESG, er du meget velkommen til at kontakte Lasse Bredvig Hangaard (laha@di.dk) og Berivan Duman (bedu@di.dk)

Kurser

DI har udarbejdet en serie af ESG-masterclasses for alle DI-medlemmer. Der er et forløb målrettet større virksomheder, der allerede er omfattet af de nye rapporteringskrav- og standarder for bæredygtighed. Derudover er der et specifikt forløb målrettet SMV'ere. DI Service tilbyder også et gratis rådgivningsforløb, hvor du kan få hjælp til at beregne dit CO2-aftryk.

ESG Masterclasses - Særligt for større virksomheder Klimaklar Servicevirksomhed - For DI Service medlemmer

Følgegruppe og Netværk

Det kan virke som et overvældende rapporteringsarbejde, der ligger forude. Derfor er DI klar til at hjælpe. Vi følger implementeringen og udmøntningen af de endelige rapporteringskrav tæt og holder løbende interesserede DI-medlemmer underrettede. Som DI-medlem kan du gratis deltage i vores følgegruppe og netværk.

DI Service ESG-forum Følgegruppe for ESG-standarder Netværk for ESG bæredygtighedsrapportering CSR/Sustainability netværk

Relateret indhold