Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen skriver om iværksætteri i denne måneds DI Business magasin

Foto: Thomas Arnbo
26.02.20 DIB Leder

Sandahl: Den gode idé er ligeglad med din alder

Leder: Idérigdom og virkelyst lader sig ikke bremse af din dåbsattest. Der skal støttes op om både unge og gamle, der vil kaste sig ud i det spændende og udfordrende liv som iværksætter, skriver Lars Sandahl Sørensen i lederen til denne måneds DI Business magasin.

Erling, der for øvrigt startede på arbejdsmarkedet seks år efter 2. Verdenskrig, er en del af en trend, hvor flere og flere ældre prøver kræfter med livet som iværksætter. Det er ganske enkelt fremragende nyt!

Trenden vidner for det første om, at flere ældre har et både fysisk og mentalt helbred, der er så godt, at de hellere end gerne vil fortsætte med at arbejde. For det andet, at idérigdom og virkelyst ikke lader sig bremse af din dåbsattest.

I DI mener vi, at der skal støttes op om både unge og gamle, der vil kaste sig ud i det spændende og udfordrende liv som iværksætter. Derfor er iværksætteri også et prioriteret indsatsområde for DI. Vor tids erhvervskæmper, der hver dag skaber arbejdspladser og indtjening til Danmark, er startet som en idé i en entreprenant mands eller kvindes hoved.

Lige så opløftende det er, at flere ældre – og helt unge – kaster sig over iværksætterlivet, lige så nedslående er det, at der blandt de 35 – 44 årige ikke er det samme mod på at starte egen virksomhed, som der tidligere har været. En vigtig forklaring er nok, at mange – midt i livet – har travlt med at stifte familie. Det kan godt sætte virkelysten på pause for en stund.

Fra samfundets side skal vi dog gøre alt, hvad vi kan, for at det både for forældre, de unge og de gamle virker tillokkende at starte egen virksomhed. Det skal være så enkelt og nemt at starte – og særligt drive – virksomhed som overhovedet muligt. Vi skal ikke drukne virkelysten i administration og tunge ndberetninger.

Hvis vi kan mindske bøvlet ved at drive virksomhed,kan det gøre livet lidt nemmere i en hverdag, hvor der også skal være tid til livets andre gøremål og opgaver.

Bundlinjen er, at det er vigtigt, at både unge, midaldrende og ældre mænd og kvinder har mod på at prøve kræfter med iværksætterlivet af den simple grund, at den gode idé ofte er formet af den livssituation og de udfordringer, som vi selv står midt i.

Skal vi have de gode ideer på bordet og realisere flere af dem, skal alle generationer have lyst og mulighed for at byde ind.

Lars Sandahl Sørensen
Adm. direktør, DI

Følg Lars Sandahl Sørensen 
på Twitter @LarsSandahlS

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold