Liftup medstifter Flemming Eriksen og adm. direktør Søren Elisiussen modtog DI's initiativpris 2018 af HKH Prins Joachim.

Nils Rosenvold
29.01.18 DIB Nyheder

Nordjyske Liftup landsvinder af DI’s Initiativpris

H.K.H. Prins Joachim kårer virksomheden Liftup til vinder af Dansk Industris Initiativpris 2017.

Begreberne værdighed, vækstpotentiale og velfærdsteknologi har fået et nyt nordjysk fikspunkt, nemlig i virksomheden Liftup A/S i Støvring. Mandag blev virksomheden nemlig landsvinder af Dansk Industris Initiativpris 2017. Prisen blev overrakt ved DI’s SMV-konference i Kolding af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.

- Virksomhedens produkter er resultatet af at tænke en kendt problematik på en ny måde ved at forene tilgængelighed og sundhed med værdighed. De gør det ved at skabe smukt designede produkter, som bygger bro mellem æstetik og funktionalitet, forklarede H.K.H Prins Joachim.

Dermed har Liftup skabt et produkt, der hæver standarden for velfærdsteknologi i både ind- og udland, tilføjede Prins Joachim.

Liftup har specialiseret sig i velfærdsteknologi til gangbesværede. Grunden blev lagt i 2003 med en lift til kørestolsbrugere, der kunne passes ind i en bred vifte af byggerier. Siden er flere produkter kommet til, herunder løftestolen ”Raizer” som hjælper folk op, hvis de er faldet.

Liftup har stor succes internationalt og salget vokser årligt med 40-60 pct. fra virksomheden i Støvring.

Læs også: 18 rollemodeller viser vejen til succes

Prisen understøtter holdningen til, at vi har de rigtige produkter og er innovative på områder, som markederne efterspørger. Adm. direktør Søren Elisiussen, Liftup

Adm. direktør Søren Elisiussen forudser, at kåringen kan give Liftup yderligere fremgang.

- Prisen understøtter holdningen til, at vi har de rigtige produkter og er innovative på områder, som markederne efterspørger. Vi er i gang med at styrke positionen udenfor landets grænser og vil fremover udvide porteføljen med nye produkter, siger han.

Søren Elisiussen kom til virksomheden i marts 2017 som et led i Liftups ekspansion. Han afløste medstifter Flemming Eriksen, der stod i spidsen for vækststrategien og siden har arbejdet med udvikling af nye produkter. Målet er en årlig vækst på 50 procent i omsætningen. Overskuddet er nærmest tredoblet til 4,7 mio. kr. fra 2014 til 2016.

- Generelt handler det om, at jo mere modent markederne er, jo flere krav kommer der til hjælpemidler i sundhedssektoren. Vi sælger til 40 forskellige lande nu og over 70 procent går til eksport, forklarer Liftups daglige chef.

Læs også: DI Analyse: Ambitiøse SMV’er klar til at erobre nye markeder i 2018

Pipelinen er fyldt op 

I USA har Liftup valgt at åbne eget kontor og ansætte en lokal direktør, fordi Liftup ønsker at være tæt på markedet i det daglige. Liftup har allerede fået Raizer løftestolen godkendt til det amerikanske marked, hvilket giver store forventninger.

- Som en mindre virksomhed er vi mere agile og kan være mere innovative så vi hurtigt kan efterkomme ønskerne i markedet, siger Søren Elisiussen.

 Han afløste for knap et år siden medstifter af Liftup, Flemming Eriksen, der siden har helliget sig udviklingen af nye produkter.

- For mig handler det om screening af nye muligheder og innovation. Der kommer mange spændende ideer ind, og pipelinen er fyldt op. Der er mange eksterne opfindere, som kommer med forslag. Vi får i gennemsnit en henvendelse hver måned, siger Flemming Eriksen.

Liftups medarbejderantal er steget fra 35 til 45 i løbet af det seneste år, og modsat mange andre virksomheder, har det ikke været vanskeligt for Liftup at skaffe nye folk.

- Der er et stort og kvalificeret ansøgerfelt, når vi slår stillinger op. En af begrundelserne er, at folk gerne vil være med, hvor der gøres en forskel og man kan hjælpe nogle borgere. Det er netop en del af vores DNA, siger Flemming Eriksen.

Læs også: Digitalisering højere op på SMV’ers dagsorden

Kernen i dansk erhvervsliv

H.K.H Prins Joachim slog samtidig fast, at små og mellemstore virksomheder er kernen i dansk erhvervsliv.

- Med DI’s Initiativpris vil vi gerne hædre nogle af de virksomheder, som har udvist særligt initiativ og handlekraft i løbet af det forgangne år. Virksomheder som gennem deres virke kan tjene som inspiration for andre, sagde han.

Læs også: Karsten Dybvad: SMV’erne er i topform – men de skal bruge folk

Relateret indhold