Om mindre end et halvt år er skilsmissen mellem EU og Storbritannien en realitet. Planlægning kan mindske de negative konsekvenser for danske virksomheder, mener Dansk Industris europapolitiske chef Anders Ladefoged.

Illustration: DI
23.10.18 DIB Nyheder

Er din virksomhed klar til Brexit?

Storbritanniens farvel til EU vil få store konsekvenser for mange danske virksomheder. En ny Brexit-værktøjskasse fra DI kan inspirere din virksomhed, så den står bedre rustet.

Når Storbritannien forlader EU den 29. marts næste år, kan det medføre store forandringer for de mange tusinde danske virksomheder, der har britiske kunder, britiske leverandører eller på anden vis aktiviteter i Storbritannien.

Det kan blandt andet blive sværere at importere og eksportere til Storbritannien. Det britiske pund kan fluktuere voldsomt i værdi. Og måske kommer der helt nye regler for udstationering af medarbejdere.

Alt sammen kan det få ganske stor betydning for, hvordan man gør forretninger i Storbritannien. Derfor er det også vigtig at virksomhederne nøje overvejer hvilke risici, de står overfor, mener DI’s europapolitiske chef Anders Ladefoged.

- Det er nu, at virksomhederne skal forberede sig på Brexit. De skal simpelthen tænke grundigt igennem, hvordan de vil blive påvirket og agere – særligt i det tilfælde, at der ikke landes en politiske aftale mellem EU og Storbritannien, siger han og tilføjer:

- Jeg forventer stadig, at der kommer en aftale mellem EU og Storbritannien, men det er sund fornuft også at tænke over, hvad et no-deal-Brexit vil få af konsekvenser.

Find hele DI's Brexit toolkit her. 

Hent hjælp til Brexit hos DI

For at hjælpe virksomhederne på vej, har DI udarbejdet en værktøjskasse, som blandt andet kan give inspiration til, hvordan Brexit-forberedelser kan planlægges og organiseres. Det handler blandt andet om at forankre arbejdet i ledelsen, men trække på hele organisationen og informere medarbejderne.

Derudover stiller værktøjskassen en række kritiske spørgsmål, der skal være med til at kortlægge de risici, som Brexit kan medføre for netop din virksomhed. Hvad vil det eksempelvis betyde, hvis der indføres en tidskrævende og omkostningfuld toldbehandling af salg til Storbritannien.

- Formålet er at få virksomhederne til at tænke grundigt over, hvad Brexit kan betyde. Det er ikke for at stille skrækscenarioer op, men snarere rettidig omhu. Er virksomhederne forberedt kan de bedre agere, når Brexit bliver en realitet, siger Anders Ladefoged. 

Læs også: Brexit truer: Hos Essentia brainstormer de om konsekvenserne

 

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold