05.10.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Tillykke! 8 års uafbrudt jobfremgang har sendt ledighed i USA ned på laveste niveau siden 1969

Den imponerende amerikanske fremgang skulle gerne smitte af på de danske virksomheder, som har gode muligheder for at øge eksporten til USA.

Amerikanerne oprettede 134.000 nye arbejdspladser i september, mens ledigheden faldt til 3,7 procent. Kongetallet er nu steget uafbrudt måned efter måned i imponerende otte år, og samtidig er ledigheden nede på det laveste niveau siden 1969!

- 8-års fødselsdagen for opsvinget på det amerikanske arbejdsmarked bliver fejret med laveste ledighed siden 1969. Beskæftigelsen er nu steget uafbrudt i otte år, og ledigheden er røget ned på det laveste niveau siden 1969, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Der er fuld fart på amerikansk økonomi, så vi har absolut gode muligheder for at øge eksporten til USA. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Der er fuld fart på amerikansk økonomi, så vi har absolut gode muligheder for at øge eksporten til USA. Dollaren har fået comeback over det seneste halve år, og det gør blot det amerikanske marked endnu mere interessant for danske eksportvirksomheder, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

- Øget jobsikkerhed og mere i lønningsposen har løftet forbrugernes humør til nye højder. Kombineret med den store skattereform er der udsigt til, at opsvinget i amerikansk økonomi sagtens kan fortsætte et stykke tid endnu. Den største udfordring bliver at skaffe medarbejdere til at holde opsvinget kørende, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Centralbanken (FED) har allerede strammet renteskruen tre gange i år, og den bliver strammet et nøk mere, inden året er omme. Arbejdsmarkedet er så presset, at flere og flere virksomheder har svært ved at skaffe medarbejdere, og samtidig har inflationen nået den magiske grænse på 2 procent, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for 125 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold