Iværksættere får legater fra Alexander Foss’ Industrifond
Fire nye virksomheder får økonomisk skulderklap for teknologisk nytænkning ved landsfinalen for EY Entrepreneur Of The Year.
Alexander Foss’ Industrifond er klar med støtte til iværksættere i den meget tidlige fase. Det blev markeret torsdag, hvor fire vindere fik legater i forbindelse medlandsfinalen i ”EY Entrepreneur Of The Year.”
- Blandt årets mange kvalificerede ansøgere har vi valgt fire meget forskellige projekter. Vi håber, vi kan hjælpe med til at modne jeres projekter, så I kan begynde at indtage markedet. Og hvem ved – om et par år ser vi jer måske som Entrepreneur Of The Year-vindere, sagde bestyrelsesmedlem Lars Hein fra Industrifonden ved overrækkelsen.
Her er de fire vindere:
1: Addonaut udvikler 3D-print
Addonaut vil skabe en ny type 3D-printer til metal til industriel brug. Den vil både kræve mindre plads og betyde lavere materialeomkostninger end kendte 3D-printere til metal.
- Alexander Foss-legatet og den tillidserklæring, der ligger bag, giver os en stor motivation til at arbejde videre, så vi kan opnå "proof of concept". Vi vil gøre det muligt for mindre virksomheder at 3D-printe med metal – og vi drømmer om på sigt at levere metal-3D-print på Den Internationale Rumstation, siger CEO Anders Winter, Addonaut.
2: Biotrino skaber superfood af algesuppe
Biotrino vil skabe en "Nordic Superfood" ved hjælp af dyrkede Clorella-alger, der tørres og pulveriseres til proteinpulver. Pulveret tænkes både anvendt som selvstændigt kosttilskud, som ingrediens i traditionelle fødevarer og på sigt som del af 3D-printede fødevarer.
- Vores vision er at få prisen på det supersunde pulver så langt ned, at det kan blive en reel løsning på sultproblemer i tredjeverdenslande. Med legatet kan vi nu komme hurtigere frem i udviklingsprocessen og få produktet på markedet, forklarer Biotrinos stifter, Søren Hedegaard.
3: Tiny Wolf vil sikre bedre luftkvalitet
Tiny Wolf vil især hjælpe børn med luftvejslidelser og vejrtrækningsproblemer ved at skabe bedre luftkvalitet. Virksomheden er i gang med teknisk udvikling og validering af et produkt, som giver den enkelte renere luft.
- Målet er at forbedre den daglige livskvalitet og sundhed gennem en innovativ tilgang til sundhedsteknologi, så ny teknologi til et bedre liv når ud til langt flere. Vi vil give børn i hele verden en bedre luftkvalitet. Legatet giver os mulighed for at optimere design og ydelse, fortæller Mikkel Wad Thorsen, CEO i Tiny Wolf.
4: VasDeBlock Medical udvikler prævention til mænd
De vil gøre op med de traditionelle løsninger mod uønsket graviditet. Helt konkret sker det ved at sætte en prop i mandens sædleder. Proppen vil kunne fjernes igen.
- Legatet fra Alexander Foss’ Industrifond gør, at vi nu kan videreudvikle vores prototype og begynde at afprøve metoden i menneskelig anatomi. Metoden er simpel, uden hormoner og kræver ikke operation, siger Mette Mikkelsen, CEO i VasDeBlock Medical.
Læs også: Grøn iværksætter foran gennembrud
Mød de fire legatmodtagere i denne video fra Jyske Bank TV: