Flere virksomheder kan med fordel gøre deres praktikpladser synlige - gerne på lærlingesitet praktikpladsen.dk

22.03.18 DIB Nyheder

Brug praktikpladsen.dk – find en lærling og slip billigere i AUB

Alene i 2018 skal der oprettes 2.100 nye praktikpladser. Tiden er knap, og DI opfordrer til at bruge lærlingeportalen praktikpladsen.dk. Også fordi det er via den, virksomhederne måske kan undgå at betale mere AUB.

- Brug Praktikpladsen.dk, når I søger elever og lærlinge.

Så kort og klar lyder viceadm. direktør i Dansk Industri (DI), Kim Graugaards opfordring til virksomhederne, når talen falder på lærlingeportalen Praktikpladsen.dk.

- Vi vil rigtig gerne have, at virksomhederne slår deres lærepladser op her for at synliggøre overfor de potentielle lærlinge og elever, at der er ledige pladser, siger han.

Læs også: Brug praktikpladsen.dk til at finde elever og dokumentere jeres søgning

Det er for få

Elever på landets erhvervsuddannelser skal bruge Praktikpladsen.dk til at uploade deres cv, og lige nu er der knap 7.000 elever, der søger en praktikplads.

Virksomheder kan bruge lærlingeportalen til at søge efter elever ud fra geografi, uddannelse og speciale. Men virksomhederne kan også slå deres egne praktikpladser op.

Det er der bare ikke ret mange, der gør.

I en tid med stigende mangel på faglærte, er det vigtigt, at alle virksomheder også synliggør, at de tager deres del af ansvaret. Kim Graugaard, Arbejdsmarked og personalejura viceadm. direktør

DI's viceadm. direktør Kim Graugaard forklarer, hvorfor det er en god idé, at virksomhederne kommer i gang med at bruge praktikpladsen.dk

Video: Marie Victoria Nedergaard

Tal fra praktikpladsen.dk viser, at der onsdag d. 21. marts er i alt 543 stillingsopslag. Det er eksklusiv opslag efter elever på sundheds- og pædagogiske uddannelser.

Men desværre kun for eksempel fire opslag efter industriteknikerlærlinge, tre opslag efter godschaufførlærlinge og ni opslag efter smedelærlinge på portalen

- Hvis der er virksomheder, som ikke er kommet i gang endnu, er det en rigtig, rigtig god idé at sætte ind med en stærkere indsats, siger DI’s viceadm. direktør.

Læs også: Her er vejledningen til, hvordan du opretter et opslag på lærlingeportalen

Tiden er knap

I forbindelse med trepartsforhandlingerne i 2016 i blev det besluttet, at der skal skabe 8. – 10.000 praktikpladser frem mod 2025.

Men de første 2.100 pladser skal allerede være på plads i løbet af 2018.

- Med tanke på, at vi allerede nu er en fjerdedel henne i året, og at juli er mange virksomheders feriemåned, er tiden knap, siger Kim Graugaard.

Han glæder sig dog over, at billedet af virksomhedernes engagement i lærlingeportalen ser ud til så småt at være ved at vende.

Alene den seneste måned er der kommet 150 flere opslag fra virksomhedernes side.

- I en tid med stigende mangel på faglærte, er det vigtigt, at alle virksomheder også synliggør, at de tager deres del af ansvaret, siger han.

Læs også: Flere lærlinge til transportbranchen - men det kan gøres bedre

Brug for en fælles indsats

En anden god grund, for virksomhederne til at bruge Praktikpladsen.dk mere aktivt, handler om de nye måltal for antallet af lærlinge, som alle virksomheder får meldt ud i april.

Hvis en virksomhed har en praktikplads, søger en lærling men ikke kan få praktikpladsen besat, kan der søges om fritagelse for at betale et eventuelt AUB-merbidrag.

Men det gælder kun, hvis virksomheden har haft den ledige praktikplads slået op på praktikpladsen.dk i tre måneder.

DI’s viceadm. direktør, Kim Graugaard håber, at alle virksomheder vil bidrage aktivt til at få lærlingeportalen til at flyve endnu bedre – og være med til at nå målet om de 2.100 praktikpladser i 2018.

- Jeg håber, at vi ved fælles indsats kan få den her udfordring løst, siger han.

Læs også: Flyselskaber opfordrer: Tag flere lærlinge

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Relateret indhold