Adm. direktør Søren Elisiussen, Liftup A/S

21.03.18 DIB Nyheder

Debat: Hvor går grænsen med persondata?

Hver gang, der er en uklarhed om persondata, lyder rådet typisk, at vi skal helgardere.  Men hvor går grænsen, spørger adm. direktør Søren Elisiussen,  Liftup A/S.

Indførelsen af persondataforordningen er en stor opgave for os. Processen trækker rigtigt mange ressourcer ud af virksomheden i måneder og er dyr at implementere. Det værste er, at det er op til en hel del fortolkning, hvad der kræves for at leve op til minimumskravene.

Der er en underskov af rådgivere og konsulenter, som er klar til at hjælpe, men det er dyrt, og en stor udfordring ikke at gøre det mere kompliceret, end det strengt taget er nødvendigt.

Hver eneste gang, der er en mindre uklarhed, lyder rådet typisk, at vi skal helgardere. Her savner jeg, at man i stedet bliver mere præcis på, hvad der er nødvendigt for at overholde lovgivningen. Jeg tror dog alle er enige om, at personers følsomme data skal beskyttes. 

Læs også: Datatilsynet beroliger: Virksomheder skal ikke frygte bøderegn

Fakta

Velkommen til DI Debat

Med DI Debat ønsker vi at give vores medlemmer plads til selv at komme til orde med synspunkter om temaer med betydning for jeres virksomhed.

Debatindlæg kan blive bragt her eller i magasinet DI Business. Vi forbeholder os retten til at udvælge og beskære indlæg i forhold til pladshensyn og relevans. Du kan sende dit indlæg til redaktør Uffe Hansen ufha@di.dk. Og ringe for yderligere info på: 33773888

Synspunkter på DI Debat er ikke nødvendigvis udtryk for DI’s holdning.

 

Kim Haggren

Kim Haggren

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3449
  • Mobil +45 2124 4608
  • E-mail kih@di.dk

Relateret indhold