09.03.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Kongetal viser fuld smæk på amerikansk jobvækst

Nye jobs, lav ledighed og penge i forbrugernes lommer. Der er godt gang i økonomien i USA, som er Danmarks tredjestørste eksportmarked.

Amerikanerne oprettede 313.000 nye arbejdspladser i februar, mens ledigheden var uændret på 4,1 procent.

- Der er fuld smæk på det amerikanske arbejdsmarked. Jobskabelsen buldrer derudaf, og ledigheden er sendt ned på det laveste niveau i mere end sytten år, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Jobrapporten viser, at timelønningerne er steget med 2,6 procent over det seneste år.

Jobskabelsen buldrer derudaf, og ledigheden er sendt ned på det laveste niveau i mere end sytten år Allan Sørensen, Cheføkonom

- Lav ledighed og stigende lønninger er en god cocktail for de amerikanske forbrugere, der giver øget jobsikkerhed og flere dollars til forbrug. Amerikansk økonomi vil dermed ride videre på de seneste års opsving her i 2018, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Flere og flere amerikanske virksomheder har svært ved at besætte tomme stillinger. Derfor er det ikke et optimalt tidspunkt til massive skattelettelser og store investeringer i infrastruktur. Arbejdsmarkedet strammer til, og det kan tvinge centralbanken (FED) til at hæve renten, for at tage toppen af væksten, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Kongetallet er utrolig interessant for danske virksomheder, fordi det viser væksten i verdens største økonomi og på et af Danmarks allerstørste eksportmarkeder. De seneste uger har dog budt på en bekymrende protektionistisk udvikling i den amerikanske handelspolitik, hvilket kan gøre det svært for danske virksomheder at omsætte amerikansk vækst til nye eksportordrer, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for over 120 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks tredjestørste eksportmarked.

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret