Et vikarjob kan være en god vej til et fast arbejde på en virksomhed, hvor man i forvejen stortrives, viser ny analyse fra Kraka.

03.04.18 DIB Nyheder

Vil du have fast arbejde – så tag et job som vikar

Ny analyse viser, at vikararbejde ofte fører til et fast job. Vikar- & rekrutteringsbureauet JKS oplever hvert år, at op mod en tredjedel eller cirka 4.000 af deres vikarer bliver tilbudt fast arbejde.

I en tid med stigende mangel på kvalificerede medarbejder får flere og flere vikarer tilbud om at bytte deres vikarstilling ud med et fast arbejde. Det fortæller adm. direktør Jesper Busk fra vikarbureaet JKS, der hver dag har cirka 3.200 vikarer ude hos deres virksomhedskunder. På årsbasis har JKS mere end 12.000 vikarer igennem systemet. 

- Der er en tendens i retning af, at flere og flere af vores vikarer bliver tilbudt fast arbejde. Det skyldes den lave ledighed. Det bliver sværere og sværere for virksomhederne at finde arbejdskraft, siger Jesper Busk, der udover at være adm. direktør i JKS også er formand for DI Service.

Ganske ofte sker det, at en af JKS’s vikarer vælger at sige ja tak til tilbuddet om fast arbejde. På årsbasis er det i omegnen af 4.000 af virksomhedens vikarer, der får et fast arbejde.

- At være vikar er en virkelig god vej til et fast arbejde. Du har mulighed for at se virksomheden an – og virksomheden har mulighed for at se dig an. Både for medarbejdere og virksomhederne er det et godt udgangspunkt, siger Jesper Busk.

Fra vikar til fastansat

En ny undersøgelse foretaget af tænketanken Kraka for Dansk Industri viser, at JKS’ oplevelser langt fra er unikke.

Krakas undersøgelser viser, at det blot er 13 procent af de vikaransatte, der fem år senere stadig var vikarer, mens 57 procent havde fået fast arbejde. De øvrige var enten arbejdsløse, gået på pension eller var i gang med en uddannelse.

Ligeledes viser Krakas analyser, at personer med vikarbeskæftigelse har markant lettere ved at finde et arbejde end personer, der går ledige.

Undersøgelsen resultater understreger ifølge branchedirektør i DI Service Jakob Scharff, at vikarbranchen spiller en vigtig rolle på det danske arbejdsmarked.

- Vikarbranchen er rigtig brobygger. Virksomhederne får medarbejdere, som de har set og prøvet af, mens medarbejderne får arbejde på en virksomhed, hvor de allerede fungerer godt. Det er til alles gavn, siger Jakob Scharff.

Læs hele analysen

Vikarbranchen hjælper til i en udfordrende tid

Ifølge Jakob Scharff er vikarbranchen samtidig en vigtig medspiller for virksomhederne i en tid, hvor der er stadig mere kamp om arbejdskraften.

- Der er tryk på dansk økonomi i øjeblikket og beskæftigelsen er rekord høj. Det skaber udfordringer for virksomhederne, som kan have svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Her kan vikarer være det, der får kabalen til at gå op for virksomhederne, siger han.

Direktør Jesper Busk fra vikarbureauet JKS ser det også som en af sine vigtigste opgaver at hjælpe virksomhederne til succes.

- Hvis danske virksomhederne skal klare sig internationalt, skal de være skarpe på prisen og fleksible og konkurrencedygtige på leveringen. Får de en ekstraordinær opgave ind, skal de kunne levere. Og her kan vi hjælpe dem i mål, siger Jesper Busk.

Læs også: Nøgletal: Europæisk opsving øger mangel på arbejdskraft

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold