Danmark ender på en 4. plads i en ny undersøgelse af digital konkurrenceevne.

Foto: Colourbox
19.06.18 DIB Nyheder

Danmark vinder VM-guld i digital parathed

Ny undersøgelse viser, at Danmark har verdens bedste digitale fremtidsparathed. Samlet set ender Danmark dog på en 4.-plads på grund af blandt andet mangel på talenter. Det vækker bekymring i DI.

Danmark har førertrøjen på, når det kommer til at være digitalt parate til fremtiden.

Det viser en ny undersøgelse fra IMD World Competitiveness Center. I undersøgelsen, som rangerer verdens lande efter digital konkurrenceevne, er Danmark førende inden for fremtidsparathed. 

Samlet ender Danmark på en 4.-plads. Det er én plads bedre end sidste år. Den samlede vinder er USA, efterfulgt af Singapore og vores naboer fra Sverige. 

- Det er fantastiske nyheder. Jeg må tilstå, at jeg nok hellere vil kåres til verdensmester i fremtidsparathed end i fodbold. For det gør, at vi er godt rustet til at vinde den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser. Vi skal blive bedre til at fortælle resten af verden, at vi er i den globale elite, så de bedste hoveder og mest innovative virksomheder i højere grad søger til Danmark, siger Lars Frelle-Petersen, direktør i DI.

Læs også: Digitalt knudepunkt skal løfte danske virksomheder udvikling

Det er bekymrende, at vi ikke er dygtige nok til at hverken uddanner eller at tiltrække fremtidens talenter. Lars Frelle-Petersen, Medlemsdirektør

Ikke dygtige til uddannelse og talenttiltrækning

Trods den flotte placering til Danmark vækker undersøgelsen dog også flere advarselsflag, mener Lars Frelle-Petersen. 

Blandt andet er Danmark ifølge undersøgelsen kun nummer 44 i verden, når det kommer til naturvidenskabelige kandidater og kun nummer 18, når det kommer til at tiltrække udenlandske specialister.

- Det er bekymrende, at vi ikke er dygtige nok til at hverken uddanner eller at tiltrække fremtidens talenter. Det vil gøre det svært også at være verdensmestre om fire eller otte år, siger Lars Frelle Petersen.

Læs også: Vi er og bliver forankret i Danmark

Kræver stærkere mindset

Samtidig viser undersøgelsen, at Danmark er helt nede som nummer 46 i verden, når det kommer til at børsnotere it-virksomheder.

- Selv om én enkelt undersøgelse ikke nødvendigvis viser hele sandheden, så er der nok ingen tvivl om, at udfordringerne er reelle. Der er rigtig langt imellem, at danske virksomheder vokser sig store nok til at gå på børsen. Det kræver et stærkere digitalt mindset og flere digitale talenter, hvis vi skal have vendt dén udvikling, og der håber vi, at blandt andet regeringens Disruptionråd kan være med til at pege på nogle løsninger. Vi har ikke råd til at lade være, siger Lars Frelle-Petersen.

Fakta

Hovedpunkter for Danmarks placeringer i IMD World Digital Competitveness. 

- Går fra 5.- til 4.-pladsen i den samlede stilling. 

- Nr. 8 inden for digital viden. 

- Nr. 10. i digital teknologi. 

- Nr. 1. i fremtidig beredskab.

- Nr. 3 inden for digital træning og uddannelse. 

- Nr. 22 inden for digital kapital. 

Kilde: IMD

Skrevet af:

Niels Petersen

Lars Frelle-Petersen

Lars Frelle-Petersen

Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3606
  • Mobil +45 4097 4462
  • E-mail lfp@di.dk

Relateret indhold