Det er blevet populært at streame film og TV-serier på mobilen, men frygten for store ekstra regninger får nogle til at droppe det, når de rejser udenlands.

Foto: Skyfish
26.07.18 DIB Nyheder

3 ud af 10 dropper at surfe på mobilen i EU

På trods af EU sidste år indførte nye regler, der fjerner ekstra udgifter ved at bruge data roaming, vælger mange danskere stadig at slukke for mobildata på ferien eller forretningsrejsen i EU.

Siden sidste sommer har danskere på rejse i et andet EU-land kunne surfe løs på nettet fra mobilen uden at frygte en stor ekstraregning. Det skyldes, at EU den 15. juni 2017 indførte nye regler, der betyder, at du ikke skal betale ekstra, når du bruger din mobiltelefon i et andet EU-land.

Ikke desto mindre vælger rigtig mange danskere stadig, at slukke for dataroaming på mobiltelefonen, når de er ude at rejse. Det fremgår af en undersøgelse, som Eurobarometer – EU’s kontor for opinionsmålinger – har gennemført.

I undersøgelsen svarer 29 procent af de danske respondenter, at de har slukket for data roaming på deres mobil, sidste gang de besøgte et andet EU-land. Til sammenligning er det 27 procent af borgerne i hele EU, der slukker for mobildata, når de er udenlands.

I alt har 1.002 danskere og 26.542 EU-borgere deltaget i undersøgelsen, der er gennemført i slutningen af maj 2018. 

Det digitale indre marked vil give danske virksomheder adgang til et marked på 400 millioner internetbrugere Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Udnyt det digitale indre marked

Ifølge fagleder Christian Hannibal fra Dansk Industri (DI), er det ærgerligt, hvis danskerne begrænser deres digitale liv, når de er i et andet EU-land af frygt for store ekstra regninger.

- Både danske turister og forretningsrejsende kan roligt bruge deres mobil, når de er på rejse i et andet EU-land. Der er ikke grund til at frygte kæmpestore ekstra regninger, så længe der er tale om et rimeligt forbrug, siger han og tilføjer:

- Tværtimod, synes jeg, der er grund til at glæde sig over og udnytte, at du kan surfe på nettet i et andet EU-land til samme pris, som i Danmark.  

Christian Hannibal påpeger, at indførelsen af de nye regler om mobildata er et led i EU’s strategi for at skabe et digitalt indre marked, som rummer store fordele for virksomheder og borgere.

- Det digitale indre marked vil give danske virksomheder adgang til et marked på 400 millioner internetbrugere. Det rummer nogle enormt store forretningsmuligheder, som danske virksomheder og borgere skal udnytte, siger Christian Hannibal fra DI.

Læs også: Danske virksomheders internetsalg når ikke til udlandet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold