Video: Marie Victoria Nedergaard
05.09.18 DIB Nyheder

DI Prisen: Lærlinges visioner bliver til virkelighed hos Lindpro

I den kommende uge præsenterer vi her på siden de fem nominerede til DI-Prisen 2018. Her kan du læse om Lindpro, der er nomineret, fordi virksomheden har nedsat et lærlingeudvalg, der inddrager lærlingene i innovationsprocesser og forretningsudvikling i samarbejde med virksomhedens ledelse.

Kursus i kommunikation, håndtering af it-systemer, medvirken i strategi­arbejde og ophold i Grønland.

Ideerne er mange, når 115 lærlinge hos Lindpro tænker højt. Og det giver teknikvirksomheden bedre plads til end tidligere. En ny lærlingestrategi i 2018 har banet vej for et særligt lærlingeudvalg, der giver eleverne direkte indflydelse på deres praktikforløb.

– For os handler det om at tiltrække de bedste lærlinge og få de unge til at vælge en faguddannelse. Derfor er det naturligt for os at rykke tættere på lærlingene og tilbyde dem indflydelse i tråd med, hvad de kender fra elevråd i skoletiden, siger adm. direktør Claus Fibiger.

Han forklarer videre, at lærlingeudvalget er et signal om, at Lindpro tager elevernes ønsker alvorligt, og at de også ses som et aktiv i videreudvikling af virksomheden.

Med omkring 850 medarbejdere, hvoraf 70 procent er faglærte, er der tradition for samarbejde mellem teknikere og ledelse. Den samme tanke er nu overført til lærlingene, også fordi de gerne skulle blive grundstammen i fremtidens faglærte.

– Lærlingene er en stor og vigtig medarbejdergruppe for os, og den skærpede indsats betyder forhåbentlig også, at de gerne vil have en fremtid i Lindpro, når de er færdige med uddannelsen, siger Claus Fibiger.

Lindpro-chefen sætter barren højt for at tiltrække de bedste til faguddannelserne. Derfor skal uddannelsesforløb tilpasses de enkelte lærlinge. I praksis betyder det muligheder for at arbejde i forskellige afdelinger eller landsdele. Men også, at lærlingene kan forfølge et specialistspor.

– Vi tilbyder både bredde og mulighed for at gå i dybden, så det ikke bare er et arbejde, siger Claus Fibiger.

Alle DI-medlemmer kan stemme på en vinder frem til d. 11. september. Du afgiver din stemme via din invitation til DI Topmødet 2018.

Fakta om DI Prisen

DI Prisen gives i år til en virksomhed, der via praktikpladser har gjort en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

De nominerede er:

Grundfos Holding A/S
JENSEN Denmark A/S
JEROS A/S
Lindpro A/S
netIP 

Vinderen af DI Prisen offentliggøres på DI Topmødet 18. september 2018. 

Hanne Merete Lassen

Hanne Merete Lassen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3868
  • Mobil +45 5136 3166
  • E-mail haml@di.dk

Relateret