09.10.19 DIB Nyheder

50 mio skal sikre blød Brexitlanding for SMV’er

Små og mellemstore virksomheder skal have den blødest mulige landing i tilfælde af et ’no deal’ Brexit, mener erhvervsminister Simon Kollerup, der er klar med en handlingsplan med initiativer for knap 50 mio. kroner. Det er vigtigt at nå ud til alle, mener DI.

Danske virksomheder skal være bedst muligt forberedt forud for Brexit. Særligt for de små og mellemstore virksomheder (SMV), kan det være en svær opgave at skulle sætte sig ind i nye regler og procedurer. Derfor lancerer regeringen i dag en handlingsplan, som skal hjælpe små og mellemstore danske virksomheder med at få styr på deres Brexit-forberedelser.

- Brexit kommer til at vende op og ned på hverdagen for rigtigt mange danske virksomheder. Særligt for små virksomheder, der ikke har råd til at dedikere en medarbejder til at sætte sig ind i situationen og forberede virksomheden på Brexit, kan det være en stor og uoverskuelig udfordring, som i sidste ende går ud over os allesammen. Med handlingsplanen giver vi virksomhederne en hjælpende hånd, så de kan få den blødest mulige landing efter Brexit, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemedelelse

Læs også: Toldstyrelsen til 30.000 virksomheder: Nu skal I registrere jer for at handle med Storbritannien

Der er stadig en del - især mindre - virksomheder, som endnu ikke har brugt kræfter på at forberede sig. Det skyldes, at de ikke ved præcis, hvad det er for en situation, de skal forberede sig på Anders Ladefoged, Underdirektør

Øget bemanding og udvidet åbningstid

Handlingsplanen skal for det første styrke informationen og vejledningen til virksomhederne, så det bliver nemmere for dem at finde ud af, hvilke ændringer Brexit medfører, og hvordan man forbereder sig på det.

For det andet sætter man administrativt ind med blandt andet øget bemanding og udvidede åbningstider, så virksomheder ikke oplever unødige forsinkelser i tiden omkring Brexit.

Og for det tredje får virksomhederne via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtte til omstilling gennem bidrag til fx ekstern rådgivning, hjælp til kompetenceudvikling eller rådgivning om eksportmuligheder på det britiske marked.

Læs mere om alle initiativerne i den nye handlingsplan i faktaarket her.

DI opfordrer til forberedelse

I DI mener Anders Ladefoged, europapolitisk chef, det er godt, at regeringen står bag en samlet og bred indsats for at hjælpe virksomhederne med at blive klar til brexit.

- Det er vigtigt at nå ud til alle. Der er stadig en del -  især mindre - virksomheder, som endnu ikke har brugt kræfter på at forberede sig. Det skyldes, at de ikke ved præcis, hvad det er for en situation, de skal forberede sig på, siger Anders Ladefoged.

DI opfordrer virksomhederne til at import- og eksportregistrere sig, og i øvrigt forberede sig så godt de kan på konsekvenserne af brexit, som vil variere fra virksomhed til virksomhed.

- Det afhænger af branchen og den enkelte virksomheds samhandel med Storbritannien. Derfor er hver enkelt virksomhed nødt til selv at gå ind og vurdere konsekvenserne, Men uanset hvor godt virksomhederne forbereder sig, vil mange stadig have ekstra behov for hjælp - især i tiden omkring et hårdt brexit, siger Anders Ladefoged.

DI har udviklet et Brexit toolkit, som hjælper virksomhederne til at identificere, hvor deres forretning er særlig udsat.

Læs også: Hårdt Brexit kan give alvorlige GDPR-følger

Læs også magsinet DI Business tema om Brexit

Her finder du DI's Brexitværkstøjskasse

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold