Skal danske varer i fremtiden kunne købes i nærheden af Themsen, skal danske virskomheder til at blive registreret som eksportører, fortæller Toldstyrelsen i ny kampagne.

Colorbox
09.10.19 DIB Nyheder

Toldstyrelsen til 30.000 virksomheder: Nu skal I registrere jer for at handle med Storbritannien

I sidste uge sendte Toldstyrelsen nyhedsbrev ud til 30.000 virksomheder med en opfordring til hurtigst muligt at blive registreret i importør- og eksportørregistret.

Vil du og din virksomhed gerne handle med Storbritannien efter Brexit, så er det nu, at I skal få papirarbejdet på plads. Sådan lyder opfordringen fra Toldstyrelsen, der i sidste uge sendte et nyhedsbrev ud til 30.000 virksomheder med klar besked om at gribe til handling.

- Rigtig mange virksomheder, der i dag handler med Storbritannien mangler at få registreret sig som importør eller eksportør. Det er en af de vigtigste ting, man som virksomhed skal være opmærksomhed på vil ændre sig, og som man skal have på plads, hvis det ender med et no-deal Brexit, skriver handelsdirektør i Toldstyrelsen Maren Holm Johansen i en mail til DI-Business.

Du kan finde mere information om, hvordan du bliver registret på Toldstyrelsens Brexit-side.

Handelsdirektør Maren Holm Johansen opfordrer desuden til, at virksomheder med handel med Storbritannien holder sig orienteret på skat.dk/brexit, hvor vejledninger om told-, skatte-, og momsforhold ved handel med Storbritannien løbende opdateres.

Læs også: 50 mio skal sikre blød Brexitlanding for SMV’er

Brexit informationsmøder trækker fulde huse

I Dansk Industri pågår også et stort arbejde med at informere de mange DI-medlemmer, der handler med Storbritannien, om konsekvenserne af Brexit.

I sidste uge afholdt DI et informationsmøde med mere end 100 deltagende virksomheder.

Her fik virksomhederne gode råd til, hvad de kan gøre for at forberede sig på de forandringer, som et no-deal Brexit vil medføre.

På mødet rådgav Toldstyrelsen om told og toldformaliteter, mens Skattestyrelsen informerede om de forandringer, der sker i forhold til moms og afgifter. Ligeledes fik virksomhederne gode råd om, hvad de skal sikre sig, hvis de importerer eller eksporterer produkter fra og til Storbritannien.

Forholdene for britiske medarbejdere i Danmark og danske medarbejdere i Storbritannien efter Brexit blev også gennemgået. Og virksomhederne hørte om, hvordan de sikrer sig, at dataudveksling om medarbejdere og anden dataudveksling med Storbritannien er lovlig efter Brexit.

-  Det er endnu ikke alle virksomheder, der er helt i mål med forberedelserne til Brexit. Men deadline nærmer sig. Selvom der stadig er stor usikkerhed om, hvordan samhandlen med Storbritannien bliver efter Brexit, så er det nu, at virksomhederne skal overveje, hvordan de kan navigere gennem Brexit, siger DI’s europapolitiske chef Anders Ladefoged.

Han fortæller, at DI til formålet blandt andet har udviklet et Brexit-toolkit, hvor virksomhederne kan hente inspiration. Toolkittet finder du her.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold