Podcast Techtopia #97 ser nærmere på, hvornår Artificial Intelligens (AI) evt. trumfer den menneskelige.

25.03.19 DIB Nyheder

Podcast: Kunstig intelligens tager magten i 2062

Tager man 300 AI-forskere og spørger dem, hvornår kunstig intelligens vil trumfe menneskelig intelligens, så lyder gennemsnittet af deres svar: År 2062. Podcasten Techtopia ser nærmere på det hele - og lytter til en kor af AI’er.

Den australske AI-forsker Toby Walsh spurgte 300 forskere i kunsting intelligens (AI), hvornår AI vil overtage den menneskelige. Svaret var 262:

I bogen "2062", tager han fat på en lang række af de udfordringer, som kunstig intelligens giver os. Udover sin forskning har han i de senere år organiseret et stort antal AI-forskere til at skrive under på protester mod udviklingen af offensive, autonome våben. Det, som nogle kalder dræberrobotter.

Ofte diskuterer vi, om AI kan være kreativ som mennesker, fordi det for os er det ypperste eksempel på den menneskelige intelligens' overlegenhed. Det reflekterer Mark Büger fra Innovationlab over.

Ugens gæstevært er den generelle kunstige intelligens Henriette, som er baseret på et upload af Henrik Føhns til en computer. Henriette  taler til os fra året 2062. Og har inviteret et kor af AI'er til at synge en sang fremtiden baseret på tekster fra vor tid. 

Medvirkende:
Toby Walsh, Scientia professor of artificial intelligence, UNSW Sydney
Mark Bünger, labagent, Innovationlab San Francisco

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold