Brevet fra den portugisiske virksomhed GDRP Organisation LDA ser troværdigt ud. Men DI-medlemmer har ingen grund til at betale for en service, som de allerede har adgang til i DI.

Dansk Industri
23.05.19 DIB Nyheder

Advarsel: Betal ikke denne GDPR regning

Uopfordrede regninger på flere tusinde kroner fra en portugisisk virksomhed lander i disse dage hos DI’s medlemsvirksomheder. DI opfordrer til at smide regningerne i skraldespanden, da ydelsen kan fås hos DI.

En række af Dansk Industris (DI) medlemsvirksomheder har i den senere tid modtaget uopfordrede breve fra den portugisiske virksomhed GDPR Organisation LDA. Med brevene følger også en betalingsopkrævning på 479 euro svarende til cirka 3.500 kroner.

For den nette sum vil virksomhederne få adgang til en ”step-by-step” guide til, hvordan de lever op til reglerne i persondataforordningen. DI opfordrer imidlertid på det kraftigste til, at virksomhederne arkiverer brev og regning lodret. Alle DI medlemmer kan nemlig få vejledning hos DI – og det vel at mærke gratis.

- Det her nærmer sig scam eller svindel. Selvom breve og regning ser meget officielt ud, skal du endelig ikke lade dig lokke til at betale. Det er simpelthen spild af penge, siger chefkonsulent Lars Holm Nielsen fra DI.

Han opfordrer i stedet virksomhederne til at besøge DI’s hjemmeside, hvor der både er introduktion, vejledning, værktøjer og konkrete skabeloner, der kan hjælpe virksomhederne til at leve op til kravene i persondataforordningen.

Del gerne advarslen i dine kredse.

DI’s site om persondata finder du her.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Lars Holm Nielsen

Lars Holm Nielsen

Chef for regelforenkling, iværksætteri og SMV-politik

  • Direkte +45 3377 3562
  • Mobil +45 2013 7756
  • E-mail lhni@di.dk

Relateret indhold