Jeppe Kofod kommer fra Svaneke på Bornholm. Han er tidligere folketingsmedlem. Siden 2014 har han været medlem af Europa-Parlamentet.

07.05.19 DIB Nyheder

Q&A med Jeppe Kofod, Socialdemokratiet

Tre spørgsmål og svar om EU og danske virksomhed til Jeppe Kofod, Socialdemokratiets spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj.

Hvad er den vigtigste opgave for det nye parlament?

– At sørge for at de næsten 600.000 danske arbejdspladser, der i dag er knyttet til eksporten til det indre marked, bliver endnu flere. EU-samarbejdet er en helt unik motor for vækst, stabilitet, fred og velstand. Og det skal vi stå vagt om.

Hvordan vil du bidrage til, at danske virksomheder får mere succes i Europa?

– Ved at sikre fair konkurrence, flere grønne investeringer og en massiv indsats mod international skatteund­dragelse. Danske virksomheder har et stærkt udgangspunkt for at klare sig godt i konkurrencen. Men de mødes tit af unfair konkurrence.

Hvordan skal EU klare sig i konkurrencen med Kina og USA?

– Vi skal insistere på at være rule makers, not rule takers. Vi skal stå fast på regelbaseret frihandel, fair konkurrence og bæredygtig produktion. Og vi skal sikre at vores høje europæiske standarder og krav fortsat vil være globale standarder.

Læs også: Her er EU-politikernes topprioriteter

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold