Transportable solpaneler er et af de tiltag, der skal hjælpe produktionsselskabet Produced by med at lave klimaneutrale film.

Foto: Produced by
10.09.19 DIB Nyheder

Produktionsselskab satser på CO2-neutrale kampagnefilm

En ny kampagnefilm for energiselskabet E.On er optaget med solenergi, benzinbilerne er erstattet af elbiler og cykler, og forplejningen er vegetarisk. Produktionsselskabet Producedby.dk står bag filmen og har plantet 25 træer for at gøre filmen helt CO2-neutral.

Det danske produktionsselskab Produced by har i længere tid overvejet, hvordan man kan gøre en filmproduktion mere grøn og har derfor kastet sig ud i et eksperiment med at producere ”grønne” film.

 - Vores passion er at lave film, som har en positiv indflydelse på samfundet. Det har været vores DNA lige fra starten. Derfor er det et naturligt skridt for os at producere film så bæredygtigt som muligt. Vi kunne godt tænke os udelukkende at lave bæredygtige film på længere sigt. I første omgang har vi fortalt vores kunder om muligheden og heldigvis har der været stor interesse for det, fortæller Ege Heckmann, partner i Produced by.

Energiselskabet E.On er en af de virksomheder, der har sagt ja til at få produceret ”Grønne film”, hvor Produced by har forpligtet sig til at prioritere den bæredygtige transportform, bruge transportable solpaneler til løbende opladning af batterier, holde langdistancemøder på digitale platforme, købe CO2 neutrale el-kvoter til kontoret, anvende klimavenligt udstyr, spise vegetarisk og undgå plastspild. 

- Jeg er ret stolt af, at vi nu kan lave grønne film. Og vi er godt gearet til at gøre det i fremtiden. Det giver nogle benspænd i produktionen og lidt ekstra udgifter, men i langt de fleste tilfælde vil det være overkommeligt. Vores plan og forhåbning er, at 80 procent af de film, vi producerer, er såkaldte grønne film om 3 år. Det føles rigtig godt at vide, at vi passer på vores klode mens vi arbejder. Så vi er klar til flere kunder, der gerne vil gå den vej sammen med os, siger Ege Heckmann.

Læs også: Millioner fra regeringen til lagring af grøn energi

 

Rich Text

Fakta

Tal og fakta på den første Grønne film:

1 film produceret
150 km. i 2 elbiler blev kørt
10 km. kørt i dieselbil
982 Wh timer blev brugt fordelt på tre typer batterier
3 solpaneler blev anvendt til at oplade batterier
24 vegetariske måltider fordelt på 8 mennesker
Alt service var genanvendeligt
50 økologiske æbletræer blev plantet på Øen Fejø
10 Ton CO2 blev købt fra grønne projekter i Indien og Panama

Kilde: Produced by

Troels Ranis

Troels Ranis

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold