Fra Pressalit har CEO og ejer Dan Boyter en lang tradition med at skabe reelle job til mennesker på kanten. Den erfaring tager han med til arbejdet i Den Sociale Retshjælps Fond.

14.01.20 DIB Nyheder

Arbejde med samfundets svageste giver Pressalit-direktør energi

CEO og ejer af Pressalit Dan Boyter er ny bestyrelsesformand for Den Sociale Retshjælps Fond, der yder gratis rådgivning til socialt udsatte. Han er fascineret af det velfærdsunderstøttende bidrag, fonden yder.

 

Du har sagt ja til jobbet som formand for Den Social Retshjælps Fondss bestyrelse, hvorfor?
– Privat gæld er et kæmpe problem – for den enkelte og for samfundet. DSRF er en velfungerende organisation, der skaber ro, overblik og gør en reel forskel i folks liv – helt ind i privatsfæren - når det brænder på. Vi er jo ikke en offentlig instans – men det skaber tillid og resultater. Jeg er fascineret af den værdi og det velfærdsunderstøttende bidrag, om du vil, som vi yder. I længden har samfundet ikke økonomi til alt.

Hvad kan du bidrage med?
– Jeg er ikke jurist og skal ikke ind i hverdagen med rådgivning. Jeg har til gengæld lang erfaring med at samle de rette profiler i en bestyrelse og skabe sammenhængskraft, så organisationen kan udvikle sig. I min optik er en af bestyrelsens fremmeste opgaver at stille de rette spørgsmål, lægge en strategi og bakke ledelsen op, så den får lyst til mere.

I hvilken retning skal bestyrelsen?
– Vi skal hente yderligere funding til nye projekter og have tegnet et tydeligt billede af, hvad vi kan. Politisk er der en ny regering og nye vinde. Vi skal aktivere vores politiske netværk til samarbejde og til at vise vores frugtbare arbejde frem.

Hvad giver formandsskabet dig?
– Fra Pressalit har jeg en lang tradition med at skabe ikke bare social integration men reelle job til mennesker på kanten. Det falder mig naturligt. Arbejdet i DSRF er desuden baseret på mange studerendes frivillige arbejde. Det giver en fantastisk energi i organisationen – og motivation til mig – at så mange unge bruger deres fritid på at tage det samfundsansvar at hjælpe nogle, der er mindre privilegerede end dem selv. 

Fakta

Dan Boyter
Direktør og ejer i den familieejede virksomhed Pressalit A/S, der producerer toiletsæder og badeværelser for mennesker med nedsat funktionsevne.
Bestyrelsesmedlem for Design Museum Danmark, ambassadør for Kofoed Skole og formand for Kaospiloterne.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Katrine Ruby Bødiker

Katrine Ruby Bødiker

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3737
  • Mobil +45 6131 0424
  • E-mail karb@di.dk

Relateret indhold