30.11.20 DIB Nyheder

Stærk vækst i 3. kvartal – men vinteren truer med ny nedtur

Nye tal: BNP steg i tredje kvartal med 4,9 procent. Så stor en stigning er ikke set tidligere. Men desværre står vi midt i et nyt tilbageslag

BNP steg med 4,9 procent i tredje kvartal 2020, mens beskæftigelsen steg med 49.000 personer, viser tal fra Danmarks Statistik.

- I tredje kvartal oplevede vi den største fremgang siden statistikkens begyndelse i 1990. Det skal dog ses i lyset af, at vi i kvartalet før oplevede den største tilbagegang nogensinde. Vi er langt fra tilbage på samme niveau, som før krisen satte ind i marts, siger underdirektør Morten Granzau, Dansk Industri (DI).

- Det er særligt eksporten, der ligger langt under niveauet fra før krisen satte ind. Vores store eksportmarkeder i Europa er blevet ramt langt hårdere, end  vi er, siger Morten Granzau.

- Vi har forholdsvis hurtigt vundet en del af det tabte tilbage. Det viser, at virksomhederne og det danske samfund generelt er sundt. Men vi står desværre midt i et nyt tilbageslag, hvor eksporten rammes hårdt af den stigende smittespredning og de fornyede nedlukninger i en række europæiske lande, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold