Danske noterede virksomheder har fået tilsagn om, at de kan vente et år længere med at leve op til krav om elektroniske årsrapporter

Colourbox
21.12.20 DIB Nyheder

Finanstilsynet giver grønt lys til udskydelse af krav til elektroniske årsrapporter

EU har besluttet at give medlemslandene mulighed for at udskyde krav om elektroniske årsrapporter for børsnoterede virksomheder. Finanstilsynet har givet grønt lys til, at danske virksomheder benytter muligheden.

EU besluttede torsdag den 17. december, at give medlemslandene mulighed for at udskyde kravet om implementering af ESEF (an electronic format for public companies’ annual reports) med et år.

Kravet om ESEF-rapportering skulle træde i kraft for de kommende årsrapporter dvs. for 2020 årsrapporterne. Men EU fandt, at en udskydelse med et år vil kunne bidrage til at bringe selskaberne bedre gennem Coronakrisen.

- EU’s beslutning er kommet sent i forhold til, at der allerede er igangsat implementeringsprojekter i de noterede danske selskaber, som er omfattet af kravet. Nogle selskaber er klar, og de skal derfor have mulighed for at rapportere. Men en betydelig række af virksomheder vil have stor glæde af en udskydelse af ESEF, idet de allerede har nok at se til med Corona m.v., siger Kristian Koktvedgaard, fagleder for moms og regnskab i DI.

Finanstilsynet har reageret hurtigt

Men for at få glæde af en udskydelse skulle de danske virksomheder have en hurtig udmelding fra de danske myndigheder.

- Vi havde fra myndighedernes side fået oplyst, at der først kunne forventes en afklaring af, om Danmark ville følge EU’s beslutning i slutningen af januar/begyndelsen af februar næste år. Det ville de facto betyde, at Danmark ikke ville følge den mulighed, som EU har fundet vigtig at implementere som et element, der kan medvirke til at afbøde virkningerne af Corona-krisen, siger faglederen.

Derfor sendte DI sammen med en række andre organisationer et brev til Finanstilsynet, der opfordrede til, at beslutningen blev taget i denne uge.

- Vi er meget glade for, at Finanstilsynet har reageret hurtigt og har givet grønt lys til, at danske virksomheder kan benytte sig af muligheden for at udskyde implementeringen af ESEF med et år, siger Kristian Koktvedgaard.  

Læs udmeldingen fra Finanstilsynet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Koktvedgaard

Kristian Koktvedgaard

Fagleder, Moms og Regnskab

  • Direkte +45 3377 3577
  • Mobil +45 2949 4577
  • E-mail kko@di.dk

Relateret indhold