"Vi kommer ikke til at undgå afskedigelser i denne svære situation, men aftalen her kan være med til at begrænse dem og holde hånden under tusindvis af job i virksomhederne," siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

10.12.20 DIB Nyheder

Lønkompensation genindføres i alle Danmarks kommuner

Arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale, der genindfører lønkompensation i alle landets Kommuner. Det er fuldstændig afgørende, mener DI.

Regeringen og arbejdsmarkedsparter er enige om at genindføre lønkompensation i alle landets kommuner. Trepartsaftalen vil dermed være med til at holde hånden under arbejdspladser og virksomheder i de ramte områder samt virksomheder og leverandører uden for disse områder, herunder virksomheder og kulturelle institutioner, som modtager mindre end 50 pct. offentlige tilskud, skriver erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Industri (DI) har det været fuldstændig afgørende – hurtigt – at få genindført lønkompensationsordningen.

- Rigtig mange virksomheder er hårdt pressede af coronakrisen og de nye restriktioner, og derfor har vi arbejdet hårdt for hurtigt at få genindført lønkompensationsordningen. Vi kommer ikke til at undgå afskedigelser i denne svære situation, men aftalen her kan være med til at begrænse dem og holde hånden under tusindvis af job i virksomhederne, siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

Læs også: Søg i januar: midler klar til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv

Indebærer fortsat udgifter for virksomheder

Han understreger, at mange virksomheder allerede melder om færre kunder og indtægter.

- Siden de nye restriktioner blev indført, har vi talt med rigtig mange berørte virksomheder, som i forvejen var pressede – og nu bliver ramt igen. Vi er meget tilfredse med, at det hurtigt er lykkedes at indgå en aftale, der kan være en hjælp til at kunne beholde medarbejderne i job, selv om virksomheden må lukke eller har store fald i indtjeningen, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

Han peger på, at lønkompensationsordningen fortsat indebærer udgifter fra virksomhederne.

- Vi håber, at rigtige mange virksomheder igen vil anse lønkompensationsordningen som et værktøj, de kan bruge i en svær krisetid. Men det er også vigtigt, at både politikere og resten af samfundet véd, at lønkompensation stadig indebærer, at virksomhederne betaler en del af lønnen til medarbejdere, som er sendt hjem. Så de virksomheder, der bruger ordningen, tager et meget stort ansvar i en meget svær tid, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

Læs også: Nye coronarestriktioner kan bremse fremgang i antallet af jobopslag

Arbejdsfordelingsordning fremrykket

Som led i trepartsaftalen er den såkaldte arbejdsfordelingsordning også blevet fremrykket, så den træder i kraft i midten af december.

- Vi står i en alvorlig krisetid, hvor der er brug for alle tænkelige værktøjer og løsninger til at klare os igennem. For nogle virksomheder kan ordningen om arbejdsfordeling være rigtigst for dem, og derfor er vi tilfredse med, at den ordning nu bliver fremrykket, siger Kim Graugaard.

Læs også: Lars Sandahl: Ramte virksomheder skal have hjælp og kompensation nu

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Anders Søndergaard Larsen

Anders Søndergaard Larsen

TBD

  • Direkte +45 3377 3799
  • Mobil +45 2060 6962
  • E-mail asl@di.dk

Relateret indhold