Alex Vanopslagh blev ved valget i 2019 valgt ind i Folketinget for Liberal Alliance.

Foto: Steen Brogaard
25.02.20 DIB Nyheder

LA-formand: ”Iværksættere får alt for lidt ros”

Erhvervsordfører for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, mener, at faldet i iværksættere er en ærgerlig udvikling. Derudover får iværksættere ikke den ros, de fortjener for deres indsats, siger han.

Torsdag 27. februar offentliggør magasinet DI Business en række artikler om iværksætterlivet i Danmark anno 2020, der blandt andet viser, at antallet af nystartede virksomheder - med aktiviteter svarende til mindst et halvt årsværk - er faldet i løbet af de seneste ti år.

DI Business har spurgt Liberal Alliances erhvervsordfører Alex Vanopslagh, hvordan han ser på udviklingen i iværksætteriet i Danmark.

Hvad er din holdning til, at der ifølge DST i dag er markant færre iværksætter end i 2007?

- Det er en rigtig, rigtig ærgerlig udvikling. Hvis Danmark fortsat skal være et rigt og velstående land, så er der brug for endnu flere iværksættere, som kan skabe nye arbejdspladser og vækst.

Læs også: ”Sæt iværksætterne fri for regler og skat”

Er der behov for flere iværksættere i Danmark?

- Det er der! I en lille økonomi som den danske, er vi dybt afhængige af, at der er dygtige, foretagsomme mennesker, som kan drive udviklingen og hele samfundet fremad. Generelt får iværksættere alt for lidt ros for rent faktisk at yde en kæmpe indsats, som skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark.

Hvordan vil du sikre, at der ikke er lovende iværksættervirksomheder, der må lukke, fordi de ikke kan finde penge til at konvertere fra IVS til ApS?

- Det er en meget vigtig opgave. Da vi vedtog at afskaffe IVS-selskabsformen, nedsatte vi samtidig kapitalkravet i et ApS fra 50.000 til 40.000 kroner. Det så vi allerede dengang gerne nedsat yderligere – f.eks. til 20.000 kroner. Der var ret store problemer med IVS-ordningen, blandt andet at enkeltpersoner oprettede enormt mange selskaber. Og det er selvfølgelig ærgerligt, at nogle få skal ødelægge det for alle de andre. I stedet for helt at afskaffe IVS’erne kunne man have dæmmet op for problemerne på andre måder, f.eks. ved at sætte begrænsninger på, hvor mange IVS’er en enkelt person kan oprette.

Hvad vil du gøre for at få flere danskere til at gå iværksættervejen?

- Generelt skal der være bedre forhold til at drive virksomhed i Danmark. Det vil også komme iværksættere til gavn. Blandt andet er vi i Liberal Alliance store fortalere for lavere selskabsskat og afskaffelse af topskatten, som kan sikre lidt gunstigere forhold.

Læs også: 

”Vi skal gøre det så enkelt som overhovedet muligt at starte virksomhed”

SF vil gøre det nemmere at starte og drive virksomhed

Fakta

Et års gratis medlemskab for iværksættere

Som iværksættermedlem af Dansk Industri får du alt, hvad vi som Danmarks største erhvervsorganisation tilbyder vores medlemmer.

Uanset om du har brug for råd om personaleforhold, netværk med andre virksomhedsledere, interessevaretagelse på Christiansborg eller adgang til nye markeder – herhjemme eller i hele verden – kan DI hjælpe.

Vi giver dig også barselsfonden og en god pris på at holde møder i Industriens Hus i hjertet af København, hvis du har brug for det. Helt gratis det første år.

https://www.danskindustri.dk/bliv-medlem/

Nyhedsbrevet ”DI for iværksættere”

I nyhedsbrevet ”DI for iværksættere” bliver du inviteret til vores aktiviteter og kan læse om nye kapitalmuligheder, netværk, ny lovgivning m.v.

Tilmeld dig på: di.dk/iv-nyt

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold