Klimaforandringerne har smeltet Islands gletcher, Okjokull, hvilket blev markeret ved en demonstration i 2019. Landets politikere sætter nu grøn omstilling højere på agendaen.

Foto: Ritzau Scanpix
28.08.20 DIB Nyheder

4 tip kloden rundt: Designmøbler, vand, pant og et Island uden is

Eksport-update fra DI's kontorer: Designmøbler til Indien, vandløsninger til Latinamerika, pantsystem til Kenya og første erhvervsfremstød efter corona går til Island.

DI hjælper virksomheders eksport kloden rundt fra en stribe landekontorer og fra hovedsædet i Danmark. Få her inspiration til markedsmuligheder.

Latinamerika:

Potentiale i digital vandalliance

I samarbejde med de danske ambassader i regionen har DI arrangeret adskillige ud- og indgående fremstød med fokus på eksport af danske vandløsninger til Latinamerika. Med et nyt, længerevarende tiltag planlægger vi fælles et digitalt koncept, som forbinder danske eksportører med potentielle aftagere i hele regionen.

Fra august påbegyndes sideløbende en webinar-række om konkrete muligheder, et ”open call” for virksomheder til et online eksportørkatalog, samt en række digitale matchmaking-aktiviteter med offentlige og private kunder fra Latinamerika. Således bliver vores digitale vandalliance en enestående mulighed for at sætte turbo på afsætningen af danske vandløsninger på trods af den verserende pandemi, som har ramt Latinamerika med katastrofal kraft. 

Kontakt: Emil Stub, emns@di.dk
– Markedsudvikling, DI

Kenya:

Plastaffald genbruges efter dansk forbillede

Danmarks flaskepantsystem sikrer, at 9 ud af 10 flasker og dåser med pant kommer retur og bliver genbrugt. Det er et godt eksempel på en grøn, dansk løsning, der nu også gør en forskel andre steder i verden.

DI har nemlig hjulpet den kenyanske erhvervsorganisation KAM med at udarbejde en plan for, hvordan plastindustrien kan blive cirkulær, så plastaffald bliver indsamlet og genanvendt. Kenyanerne har blandt andet været på studietur i Danmark for at tage ved lære af vores erfaringer med flaskepant og politisk interessevaretagelse.

Nu er de kenyanske myndigheder i gang med at ændre loven, så planen kan realiseres. Når det sker, vil fem gange mere plastaffald blive genanvendt, blandt andet fordi loven etablerer et udvidet producentansvar, som gør plastikindustrien ansvarlig for sektorens bæredygtighed. DI’s arbejde i Kenya er støttet af Danida. 

Se mere om initiativet i denne video: di.dk/kenyaplast

Kontakt: Klaus L. Christensen, klic@di.dk
– DI i Afrika

Læs også: Eksport til Kina: Hold tungen lige i munden

Island:

Første erhvervsfremstød efter coronakrise

Efter mange måneders stilhed som følge af coronapandemien, kan vi i DI formentlig snart igen begynde at rejse ud i verden med danske virksomheder. Første erhvervsfremstød går til Island, hvor fokus er på grøn omstilling, vedvarende energi og infrastrukturudvikling i bl.a. den arktiske region. 

Tidspunkt for erhvervsfremstødet vil afhænge af coronakrisens udvikling. 

Der har været et stigende fokus på det arktiske i de seneste år, og det giver muligheder for danske virksomheder. Specielt i Island har man fokus på den grønne omstilling, og det giver muligheden for at kickstarte danske løsninger på det islandske marked.

I den forbindelse – og i samarbejde med den danske ambassade i Island – arrangerer DI derfor et erhvervsfremstød med en grøn dagsorden, som ikke kun fremmer danske løsninger til det arktiske, men som også symboliserer det gode forhold mellem Danmark og Island. 

Kontakt: Camilla Mai Petersson, camp@di.dk
– Markedsudvikling, DI

Indien:

Nordisk møbeldesigner satser på Indien

Askman Design har siden 1913 designet og produceret danske designmøbler. I takt med den stigende internationale interesse for nordisk design, har virksomheden opbygget en stærk position i Tyskland og har fået fodfæste i Australien, Belgien, Tyrkiet og USA. Nu er turen kommet til Asien, hvor Indien bliver første skridt.

Kendskabet – og ikke mindst tilstedeværelsen – i Asien var dog begrænset. Partner Alexander Øbro-Hansen har derfor meldt virksomheden ind i DI og indledt et samarbejde med DI’s indiske kontor.

Specielt DI Indias service OMII (Own Man in India) vakte interesse, da det giver Askman Design muligheden for at få en person ”on the ground” i markedet, hvor DI tager sig af de administrative HR-opgaver. Dermed kan virksomheden fokusere på deres forretningsudvikling og med relativt lav risiko have fingeren på pulsen i markedet. Askman Design er desuden glad for at denne hybrid-­model også tilbydes på andre markeder. •

Kontakt: Bente Toftkjær, bet@di.dk
– DI i Mumbai, Indien

Læs også: Eksport til USA - Lang vej til business as usual

Mere om DI International Business Development

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeppe Falck

Jeppe Falck

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3944
  • Mobil +45 3016 6505
  • E-mail jefa@di.dk

Relateret indhold