Danfoss vil bruge historiske data til at få flere kvinder i ledelsen
20 procent af lederne I Danfoss er kvinder. Med en målsætning om at øge andelen til mindst 30 procent indenfor fem år, stempler virksomheden ind i DI’s nye ”Gender Diversity pledge”.
“Som en global virksomhed der specialiserer sig i elektrificering og energibesparende løsninger, der kan hjælpe verden med grøn omstilling, er vi i Danfoss nødt til at tiltrække de bedste talenter for at bevare vores førerposition. En vigtig metode til det er at øge diversiteten blandt vores medarbejdere.”
Sådan siger Ilonka Nussbaumer, senior Vice President og HR direktør i Danfoss.
Det er blandt årsagerne til, at virksomheden er blandt initiativtagerne og de foreløbige underskrivere på DIs nye ”Gender Diversity pledge”.
- Hos Danfoss definerer vi diversitet med fem kategorier: Alder, nationalitet, køn, baggrund og individuelle karakteristika. De første tre måler vi på, og vi kan konkludere, at vi er nødt til at fokusere endnu mere på kønsligheden, siger Ilonka Nussbaumer.
Hun oplyser, at virksomheden for nuværende har 20 procent kvindelige ledere.
- Det er et ret normalt tal i vores branche, men vi er ikke tilfredse. Derfor har vi sat et mål om, at tallet skal være mindst 30 procent om fem år, siger HR-direktøren.
Læs også: Alfa Laval viser piger vejen til en karriere inden for teknologi
Vil analysere alle HR-data
Danfoss er gået med i initiativet for at understrege, hvor alvorligt de tager målsætningen. Indenfor det sidste år har virksomheden gjort en række tiltag, der skal styrke kvinders vej til ledelseslaget. Blandt andet indførte virksomheden et mentorprogram, hvor Kim Fausing, Danfoss’ administrerende direktør, og andre medlemmer af den globale ledelse i Danfoss, vejleder kvindelige talenter fra hele forretningen for at opbygge kompetencer og gøre talenterne i stand til at vokse personligt og professionelt.
Og i år vil Danfoss grave dybt i historien.
- Vi er i gang med at analysere alle de data, vi har i HR-afdelingen. Det sker for at vi bedre kan forstå de historiske årsager til den skæve kønsbalance. Når vi har en forståelse på plads, kan vi sætte ind med specifikke og målrettede tiltag, der kan give flere kvinder plads i ledelsen, siger Ilonka Nussbaumer.
Dertil kommer, at virksomheden arbejder intenst på at skabe en succesfuld integration af medarbejdere fra virksomheden Eaton Hydraulics, som Danfoss er ved at overtage.
- I den process lærer vi meget om integration og inklusion, som vi vil bruge til at skabe bedre kønsbalance og mere inkluderende talentudvikling og lederpipeline i fremtiden, siger Ilonka Nussbaumer.
Læs også: I 2030 skal 40 pct. af erhvervslivets ledere være kvinder
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.