Camilla Skat Christensen, Agenda Groups Head of Finance and Administration bruger ofte DI Legal Tech, der digitalt hjælper mod juridiske fejl i personaleforhold.

Foto: Thomas Arnbo
12.05.21 DIB Nyheder

Digital selvhjælp til personalejura er et hit

Kommunikationsbureauet Agenda Group har droppet advokat til kontrakter, mens rengøringsfirmaet Forenede Service får talt sygedage rigtigt. Begge er flittigere brugere af DI’s digitale værktøj, DI Legal Tech.

– Ja! For så ved vi, at alt er efter bogen, når vi ansætter og opsiger. Derudover sparer vi en dyr advokat til at lave kontrakter, for nu laver vi dem selv, på en halv time - og de ser professionelle ud.

Sådan svarer Camilla Skat Christensen, Head of Finance and Administration i Agenda Group, når man spørger, om hun bruger DI Legal Tech - gør kompleks jura enkel - DI (danskindustri.dk)

Legal Tech, der blev lanceret i 2019, giver mulighed for at skræddersy en række dokumenter digitalt. Og interessen er betydelig – DI’s medlemmer downloadede således over 50.000 dokumenter i 2020 fra ”DokumentGeneratoren”.

Trygt og juridisk tiptop

Agenda Group består af 11 medarbejdere i hovedkvarteret på Østerbro. Virksomheden er specialiseret i store fysiske events og konferencer og har måttet sige farvel til 10 løst tilknyttede medarbejdere i forbindelse med nedlukningerne det seneste år.

Under corona har kommunikations­bureauet dog også med stor succes udviklet en ny digital platform til afholdelse af messer, virtuelle konferencer og events. Og det kræver nu ansættelse af seks nye medarbejdere.

Camilla Skat Christensen sidder med alle kontrakter, og hun har jævnligt medarbejdere, der spørger ind til ansættelsesretlige forhold.

– Det er dejlig trygt at vide, hvad jeg skal svare, når medarbejderne spørger. Og være sikker på at alle juridiske forhold er helt up to date. Tænk, hvor ærgerligt det ville være, hvis vi havnede i en retssag med en medarbejder, fordi vi ikke var opdaterede, siger hun.

Læs også: Digital værktøjskasse - også for SMV'er

Dyrt at tælle forkert

HR-chef Kenny Vermehren Dahl i Forenede Service griber også ned i den personalejuridiske værktøjskasse. Udover DokumentGeneratoren, er det også to af de andre personalejuridiske selvbetjeningsværktøjer, der hitter.

– Opsigelses- og 120-dagesberegnerne er vi rigtig glade for, siger Kenny ­Vermehren Dahl.

Forende Services HR-chef forklarer, at med en medarbejderomsætning på 36 procent – cirka 850 mennesker om året – er det helt afgørende for ham og virksomheden, at der bliver varslet og talt korrekt.

– Hvis vi for eksempel tæller sygedage forkert, kan opsigelsesvarslet stige fra én måned til tre-fem måneder. Vi er en i branche med meget skarp konkurrence og lav margin. Ergo er den slags afgørende for indtjeningen, siger Kenny Vermehren Dahl.

En ære i at være et forbillede

Forenede Services HR-chef understreger, at der - udover økonomien – også er ”’ordentligheds-dimensionen” i at bruge værktøjerne fra Legal Tech.

– Som medarbejder kan du være enig eller uenig i en opsigelse. Men fra Forenedes side insisterer vi på at gøre det så ordentligt som overhovedet muligt, ligesom vi sætter en ære i at være forbillede i branchen, siger HR-chefen.

Og her kommer DokumentGeneratoren til sin ret.

– Vi dealer med mange forskellige overenskomster, plus vi har funktionærloven. Intet af det skal mine medarbejdere kunne på rygraden. Og så er det jo lykkeligt at have et værktøj, der nemt og brugervenligt kan generere udkast til for eksempel breve, hvor ændringer i overenskomsterne er slået igennem, siger HR-chefen fra Forenede Service, Kenny Vermehren Dahl.

110 procent sikker

Hos både Agenda Group og Forenede Service peger de to chefer på, at muligheden for at bruge værktøjerne i Legal Tech, præcis når det passer dem, er et stort plus.

– DokumentGeneratoren giver et output med det samme, det er alfa og omega for mig, siger Camilla Skat Christensen.

– At jeg kan tjekke noget, jeg måske er 90 procent sikker på, men gerne vil være 110 procent sikker på – og ikke lige gider spørge nogen om – og så selv løse det, på den tid af døgnet, der passer mig. Det giver en stor glæde, siger Kenny Vermehren Dahl.

Den seneste undersøgelse af medlemstilfredsheden med DI viser, at de virksomheder, der bruger selvbetjeningsværktøjer, som for eksempel DI Legal Tech, generelt er mere tilfredse med at være medlem af DI, end dem der endnu ikke har benyttet værktøjerne.

Ifølge Camilla Skat Christensen er det digitale værktøj en væsentlig årsag til, at Agenda Group er medlem af Dansk Industri. 

Fakta

Agenda group
Kommunikationsbureau – arrangør af store begivenheder, fysiske og digitale
Stiftet 1998
Hovedkvarter i København
11 medarbejdere, primært funktionærer
Bruger Legal Tech til bl.a. kontrakter, ansættelse, opsigelse og ændringer
Kilde: Agenda Group

Forenede service
Facility Service virksomhed – primært rengøring, kantine og ejendoms­service
En del af Forenede Koncernen
Stiftet 1959
Hovedkvarter i Søborg
2.300 medarbejdere, primært ufaglærte
Bruger Legal Tech til bl.a. at beregne opsigelse og sygedage
Kilde: Forenede Service

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Relateret indhold