29.04.22 DIB Nyheder

Vigtige deadlines: Nu skal coronalån betales tilbage

53.000 virksomheder har fået mindst ét coronalån. Syv af lånene skal tilbagebetales i 2022. Få overblikket her plus information om mulighederne for en betalingsordning.

Coronapandemien og nedlukningen af samfundet betød, at mange virksomheder pludselig stod uden indtægter. Derfor fik de mulighed for at optage et coronalån. Det tog 53.000 virksomheder imod. Men nu, hvor corona ikke længere er en samfundskritisk sygdom, og nedlukningerne er forbi, er tiden kommet til at betale lånene tilbage.

Læs også: Corona: Millionsmæk for petitessefejl

Deadlines for tilbagebetaling af lån:

1. juni 2022: Deadline for A-skattelån 3

1. november 2022: Deadline for A-skattelån 1 og momslån 4

1. februar 2023: Deadline for A-skattelån 4

1. maj 2023: Deadline for A-skattelån 5 

Hvad hvis jeg ikke kan betale?

Hvis din virksomhed ikke kan tilbagebetale lånet, er det besluttet at tilbyde en udvidet betalingsordning, der løber over 24 måneder frem for 12 måneder, som er det sædvanlige. Hvis den almindelige moms­indberetning pr. 1. marts er foretaget korrekt, men momsen endnu ikke betalt, kan den også blive omfattet af den udvidede betalingsordning.

Den udvidede betalingsordning kan oprettes fra 15. marts til 15. april 2022.
Du opretter den på Skattekontoen under betalingsordning i TastSelv Erhverv.

Du kan læse mere om betalingsordninger på Skattestyrelsens hjemmeside.

DI: Frister bør udskydes

Hvis din virksomhed får en betalingsordning, er det meget vigtigt, at du overholder alle betalingsrater i betalingsordningen og alle andre betalingsfrister på Skattekontoen. Ellers risikerer du at få en foreløbig fastsættelse af Styrelsen og dermed ikke længere opfylde betingelserne for lånet. Det vil betyde, at du skal strakstilbagebetale lånet.

DI har i et brev til skatteminister Jeppe Bruus opfordret til at udskyde fristerne for betaling fra 1. april til eksempelvis 1. august i år, da en del virksomheder fortsat er i en sårbar økonomisk situation.

Læs også nyhed fra Skattestyrelsen: Coronalån: Virksomheder har betalt knap 14 mia. kr. af ca. 22 mia. kr. tilbage efter betalingsfrist

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jacob Bræstrup

Jacob Bræstrup

Skattepolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3426
  • Mobil +45 2020 3232
  • E-mail jcb@di.dk

Relateret indhold